Tipărire

slobozia primarie 1Mai multe investiții vor fi finalizate anul acesta în comuna Slobozia. Acest lucru este posibil și datorită sumelor pe care administrația locală le-a primit de la Consiliul Județean la finalul lunii mai. Astfel, Primăriei Slobozia i-au fost repartizați 375.000 de lei, după cum urmează: 16.000 de lei pentru canalizare și stația de epurare faza I, 150.000 de lei pentru împrejmuire Școala nr. 1 Centru, 75.000 de lei pentru împrejmuirea Grădiniței nr. 1 și 134.000 de lei pentru cofinanțarea terenului multifuncțional de sport.

”Sumele primite de la Consiliul Județean ne ajută să mergem spre finalizare cu proiectele pe care le avem. Stația de epurare a sistemului de canalizare a fost pusă în funcțiune și au fost racordate școlile și câteva gospodării. Facem astfel probe pentru a testa funcționalitatea rețelei. Cetățenii care doresc să se racordeze la canalizare sunt rugați să depună cereri la sediul Primăriei. Branșarea este gratuită până la limita proprietății. În luna iunie va fi gata și terenul multifuncțional de sport și îl vom da în folosință. Știu cât de mult și-au dorit tinerii din comuna Slobozia un astfel de teren. I-am rugat să mai aibă puțină răbdare, pentru că, în scurt timp, se vor putea bucura de un teren modern. Voi încuraja activitățile sportive întotdeauna, pentru că și eu am practicat un sport de performanță și știu câte beneficii aduce”, declară primarul Petre Funie.
Lângă terenul de sport cu gazon sintetic, în incinta Școlii Gimnaziale Slobozia, administrația locală vrea să construiască o sală de sport prin CNI. Proiectul este depus și se așteaptă alocarea finanțării anul acesta. Legat de împrejmuirea celor două unități școlare, acestea vor avea garduri noi, în concordanță cu cel al bisericii, iar actualele garduri vor fi refolosite în zona din spatele Școlii Gimnaziale Slobozia. 
Pe de altă parte, în această toamnă, în localitate sunt prognozate să înceapă lucrări de asfaltare pe două drumuri județene. Mai exact, Consiliul Județean va demara lucrările de modernizare a DJ 503 lim. Jud. Dâmbovița - Slobozia - Rociu - Oarja - Catanele (DJ 702 G), unde deja a fost predat amplasamentul și s-a făcut organizarea de șantier, iar pe DJ 702 F va fi asfaltat un tronson de circa 400 metri.

Investiție nouă în comună
Prin implicarea Primăriei și prezența unor noi agenți economici, tinerii din comuna Slobozia și nu numai au din ce în ce mai multe oportunități de agrement. Astfel, în parcul din centrul civic al comunei funcționează o rețea de Internet Wi-Fi, la care se poate conecta gratuit oricine. În plus, pe raza comunei a fost deschisă de curând o pizzerie, în fostul sediu al BRD. ”Mă bucur în primul rând că au fost create 8 noi locuri de muncă, toate ocupate de tineri. Este o investiție binevenită pentru comuna noastră, produsele sunt apreciate, copiii, tinerii cumpără, am văzut că se primesc comenzi și din județele învecinate, din Dâmbovița și Teleorman. Atragerea agenților economici în comuna noastră rămâne o prioritate”, spune primarul Petre Funie.