nucsoaraStrategia de dezvoltare a comunei Nucșoara pentru perioada 2021 – 2027 este aproape gata și cuprinde proiecte interesante în domeniul dezvoltării turismului. Autoritățile din Nucșoara își doresc să amenajeze un drum turistic, Via Valahia, cu o suprafață de vizitare cuprinsă între 35-50 km pe teritoriul comunei. ”Pe lângă amenajarea drumului, proiectul mai cuprinde montarea unor borne kilometrice cu totemuri, aproximativ din 500 în 500 de metri, pe care vor fi inscripționate informații cu caracter istoric și geografic, dar și date despre localitate și oamenii locului. De asemenea, în cadrul proiectului se mai propune amenajarea unor puncte de interes turistic de-a lungul Viei Valahia”, precizează primarul Ion Cojocaru.

Schimbând registrul, Căminul Cultural Nucșoara și alimentarea cu apă a satului Slatina sunt cele două investiții finalizate primăvara aceasta. Pentru achitarea lucrărilor la cămin și realizarea racordurilor individuale la rețeaua de apă, autoritățile locale  au primit de la Consiliului Județean 75.000 și, respectiv, 100.000 de lei. Alți 175.000 de lei au fost alocați pentru reabilitarea Școlii Primare Slatina.

Evenimente locale
Pe de altă parte, pe fondul relaxării restricțiilor din timpul pandemiei, în comuna Nucșoara au în loc în această perioadă o serie de evenimente. Astfel, pe 28 mai, la Căminul Cultural Nucșoara, are loc o expoziție de fotografii cu imagini din comună, realizate de Ștefan Mraz. În aceeași zi, în zona Groapele, are loc o acțiune de împădurire organizată de Fundația ”Conservation Carpathia”, cu sprijinul autorităților locale. Pe data de 29 mai, Valeriu Nicolae, inițiatorul proiectului ”Casa Bună” și motocicliștii din clubul „Bikers for Humanity România” vin la Nucșoara pentru a le oferi bucurii copiilor, în preajma sărbătorii de 1 Iunie. Aceștia vor împărți articole sportive și dulciuri copiilor din satul Slatina, fondurile pentru cadouri fiind strânse în urma unei campanii de donare de sânge pusă la cale de motocicliștii bucureșteni. Urmează pe data de 31 mai o întâlnire a conducerii Primăriei Nucșoara cu reprezentanții unor entități specializate în atragerea fondurilor europene, în scopul identificării celor mai bune oportunități de accesare a banilor europeni.

„Făgăraș Fest”, în august
Nu în ultimul rând, în perioada 6-8 august, la Nucșoara va avea loc Făgăraș Fest 2021. Festivalul este organizat tot în parteneriat cu Fundația ”Conservation Carpathia” și alături de Propark – Fundația pentru Arii Protejate. În cele trei zile de festival vor avea loc diverse acțiuni și activități destinate celebrării oamenilor și zonei de la poalele munților Făgăraș. Cei prezenți se vor bucura de concerte, prezentări și degustări de produse locale, întreceri sportive și ateliere pentru copii.