bughea de jos primar 1Una dintre necesitățile comunității din Bughea de Jos la momentul de față este construirea unei extinderi a școlii  cu clasele I-IV din Bratia, Valea Măcelarului. Pentru acest proiect, Consiliul Județean Argeș a alocat recent o parte din suma necesară susținerii investiției. ”Avem aici în jur de 90 de copii care trebuie să frecventeze clasele I-IV, iar școala veche a devenit neîncăpătoare, sălile de clasă fiind și foarte mici și necorespunzătoare normelor sanitare. Prin urmare, ne dorim construirea unei unități de învățământ cu încă patru clase dar și o sală de sport, o școală în care să se desfășoare un act educativ de calitate, pentru a spori performanța”, declară primarul Ion Tănăsescu.

În urma discuțiilor edilului șef cu forul județean, localitatea a primit suma de 100 de mii de lei pentru acest obiectiv. ”Noi vom încerca să depunem un proiect pentru atragerea fondurilor norvegiene pentru proiectare. Deși avem alocată de la buget o sumă pentru realizarea proiectului tehnic, încercăm să o economisim și să o folosim la execuție. Nu știm încă dacă școala va avea etaj, sunt două propuneri de extindere, pe orizontală sau verticală. Vom vedea care este soluția optimă.
Cât de curând, vor începe lucrările de asfaltare a drumului către Mănăstirea Ciocanu, în lungime de 512 metri, modernizare ce se va realiza cu fonduri europene, printr-un proiect depus de administrația locală la Grupul de Acțiune Locală. ”În afara investițiilor, în această perioadă ne-am concentrat pe o amplă acțiune de curățenie la nivel de comună. Împreună cu cei de la Legea 416, am acționat în special pe văile râurilor Bughea și Bratia, strângând cantități foarte mari de gunoaie”, spune șeful executivului.