Tipărire

stefan cel mare primarConducerea Primăriei Ștefan cel Mare pregătește un proiect pentru modernizarea infrastructurii de drumuri din localitate. Autoritățile pregătesc documentațiile de pe acum astfel încât totul să fie pus la punct în momentul în care Guvernul deschide noi programe de finanțare pentru modernizarea drumurilor. ”Ne dorim să fim pregătiți, să avem proiectul gata pentru a-l depune cât mai repede atunci când se va da drumul unui PNDL pentru drumuri sau oricărui alt program cu finanțare guvernamentală. Am făcut un deviz estimativ pentru asfaltarea drumurilor în comuna Ștefan cel Mare și urmează elaborarea proiectului. Ar fi vorba, în total, de asfaltarea a 32 de km de drumuri comunale”, declară primarul Ion Parpală.

Între timp, în luna mai drumurile agricole din comună au fost reabilitate cu grederul. Aproximativ 10 km de drumuri au fost reabilitați de autoritățile locale. Pe parcursul lunii au continuat și acțiunile de curățenie. Au fost realizate lucrări de decolmatare a șanțurilor, defrișări ale vegetației uscate și salubrizare a zonelor de pe domeniul public. De asemenea, alte 30 de lămpi din rețeaua de iluminat public au fost înlocuite.

Încă un grup sanitar la școală
Autoritățile din Ștefan cel Mare vor ca în perioada următoare să sporească confortul elevilor și cadrelor didactice de la școala din comună, prin amenajarea unui grup sanitar. La ora actuală, unitatea școlară beneficiază de un grup sanitar racordat la utilități, însă unele clase sunt prea departe de aceste toalete. Totodată, pentru lucrările de renovare interioară a Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare, Primăria mai trebuie să achite restanțe în valoarea de circa 300.000 de lei. 200.000 de lei din această sumă vor veni de la Consiliul Județean Argeș.