Tipărire

Primarie Mosoaia 2Vremea bună și adoptarea bugetului au făcut posibilă începerea lucrărilor de investiții în localitatea Moșoaia. Se lucrează, conform declarațiilor primarului Ion Necula, la introducerea rețelei de apă pe strada Parcului, o extindere în lungime de 700 de m. Concomitent, a început și modernizarea prin asfaltare a străzii Dealului.
”Așa cum spuneam în interviul de luna trecută, avem pe lista de priorități amenajarea terenului de sport de la Hințești, o investiție pe care o realizăm din fonduri proprii, a cărei execuție va începe cât de curând”, punctează viceprimarul comunei, Adrian Frântură.

Pentru clădirea școlii - construcție începută de ani buni și nefinalizată, conducerea administrației ia în calcul depunerea documentației la Compania Națională de Investiții. ”Este imperios necesar să finalizăm investiția, pe de o parte fiindcă este păcat de câți bani s-au băgat deja, pe de altă parte pentru că elevii din Moșoaia au nevoie de școli și grădinițe la standarde moderne, pentru a limita cât posibil exodul la instituțiile de învățământ din Pitești. Cu toate acestea, ca să finalizăm obiectivul ne sunt necesare multe milioane de lei, conform proiectului, și nu dorim să prejudiciem bugetul propriu. De aceea soluția optimă este atragerea fondurilor prin CNI”, spune edilul șef Ion Necula.
”În schimb, cu fonduri proprii, va începe reamenajarea și recompartimentarea Centrului de zi de lângă Primărie, pentru a avea o grădiniță cu program prelungit, atât de necesară într-o localitate cu foarte mulți tineri, cum este a noastră”, explică viceprimarul Adrian Frântură.
Nici modernizarea infrastructurii rutiere nu este lăsată deoparte de conducerea administrației locale. Se va face proiectare pentru asfaltarea drumurilor Olteni, Basangești, Hințești și Dealul Morii, în lungime totală de aproximativ 8 km. Având în vedere că în zonă există rețea de canalizare, dacă din toamnă se va deschide mult așteptatul PNDL 3, nu există niciun motiv pentru care localitatea să nu obțină finanțare pentru acest obiectiv.