Tipărire

cepariAdministrația comunei Cepari a primit de la Consiliul Județean bani pentru studiile de fezabilitate pentru realizarea unei extinderi ale rețelei de apă și pentru proiectul privind îmbunătățirea eficienței energetice prin reabilitare termică, reabilitare și consolidare structură de rezistență, modernizarea sistemelor de instalații de la Școala „Nicolae Velea”, proiect ce se va realiza cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

”Ne pregătim să avem documentația pentru orice grant va apărea, în vederea extinderii rețelei de apă în Ceparii Pământeni, Morăști, Cărpeniș, Valea Măgurei și Șendrulești. Nu putem accesa nici fonduri guvernamentale, nici europene dacă nu avem studiile de fezabilitate. Din păcate, anul acesta nu se întrevede deocamdată nicio sursă de finanțare viabilă”, declară primarul Cristian Ciobanu.
Investiția care va fi însă demarată fără îndoială este cea privind îmbunătățirea eficienței energetice la Școala „Nicolae Velea”. ”Au fost foarte multe hârtii de întocmit și avize de obținut, dar măcar avem certitudinea că acest obiectiv se va realiza. În mod cert, lucrările vor începe în acest an”, spune edilul șef.
În condițiile în care pentru alte investiții pentru finanțarea cărora administrația locală a depus documentații, nu există niciun răspuns, activitățile curente ale Primăriei vizează reabilitarea drumurilor și curățenia în localitate. ”Permanent, ne ocupăm cu igienizarea comunei și reabilitări ale drumurilor, cu forțe proprii. Nu am primit niciun leu pe calamități, deși în alte județe s-au alocat fonduri. Mergem înainte cum putem și nu ne rămâne decât să sperăm că măcar din toamnă se vor deschide noi surse de finanțare. Altfel, va fi un an slab din punct de vedere al investițiilor, așa cum se preconizase de altfel. Abia acum cred că se văd efectele pandemiei și alocarea unor resurse mari de fonduri pentru combaterea acestui virus la nivel național”, a mai declarat șeful executivului din Cepari.