albesti de argesLa capitolul educație-învățământ, localitatea Albeștii de Argeș a reușit în ultima perioadă punerea la punct a tuturor instituțiilor, oferind elevilor de orice vârste și profesorilor condiții din cele mai bune. De anul acesta, 42 de copii din Albeștii de Argeș învață într-o grădiniță nou-nouță, construită după ultimele standarde. ”Acum, că am revenit la orele în regim normal, preșcolarii se pot bucura, în sfârșit, de acest centru de învățământ nou, de condițiile cele mai bune.”, spune primarul Gabriel Popa.

Rămânând tot în sfera educației și a investițiilor pentru tineri, proiectul privind construirea unei săli de sport prin  Compania Națională de Investiții a intrat în linie dreaptă. ”Am obținut toate avizele necesare și estimez că în câteva luni vor începe lucrările. În afara tinerilor și tuturor iubitorilor de sport din localitate, sala de sport va fi benefică și pentru turiștii din zonă, pentru organizarea unor competiții și evenimente din domeniu”, afirmă edilul șef.
Cu cei 150 de mii de lei primiți de la Consiliul Județean, administrația din comuna Albeștii de Argeș va efectua o extindere a rețelei de canalizare pe străzile secundare din zona Ograda, sat Albeștii Pământeni, investiție ce se va realiza pentru cele 80 de gospodării din această parte a localității. ”În afară de această lucrare pe care o vom urgenta, în momentul de față nu putem cu bani de la buget să începem nimic. Sper ca din vară să putem continua amenajarea trotuarelor și pe cealaltă parte a drumului național și modernizarea dispensarului uman. Totul depinde de sumele de care vom dispune.”, explică edilul șef din Albeștii de Argeș.