barlaBârla se numără printre puținele comune din județ care nu au primit vreun leu la rectificarea bugetară din luna mai a Consiliului Județean. Supărarea este cu atât mai mare pentru autoritățile locale cu cât, după cum spune primarul Gheorghe Voicu, comuna îndeplinea toate condițiile pentru a primi bani de investiții.

”Zero lei a primit comuna Bârla de la Consiliul Județean pentru susținerea investițiilor! Banii nu au fost alocați pe criterii obiective, ci pe criterii politice, și asta este o problemă. Am solicitat fonduri pentru anveloparea Școlii Gimnaziale Bârla și pentru lucrările la apă, fix tipul de investiții pe care Consiliul Județean a anunțat că le finanțează: școli și apă. Nu s-a luat în calcul acest lucru. Era normal ca acești bani să fie alocați în funcție de mărimea localităților. Bârla este una dintre cele mai mari comune din Argeș, ca populație, are peste 4.600 de locuitori, care plătesc taxe și impozite și care au nevoie de aceste investiții pe care Consiliul Județean refuză să le susțină. Niciunul dintre aceste aspecte nu a fost luat în seamă. Unde este obiectivitatea?!”, spune primarul Gheorghe Voicu. 

Parada călușarilor
Ansamblul de călușari al comunei Bârla a participat în luna mai la parada organizată cu prilejul Zilei Naționale a Portului Tradițional, în centrul Piteștiului. Călușarii au adus astfel un omagiu costumului popular românesc, încântându-i totodată pe toți cei prezenți cu dansurile populare autentice. Călușul, dansul și portul popular au fost din nou ridicate la rang de cinste națională, iar tinerii dansatori de pe Valea Cotmenei au demonstrat încă o dată dragostea cu care duc mai departe tradițiile.