73Administrația comunei Săpata intenționează să construiască o punte pietonală peste Râul Cotmeana, în satul Lipia, în vederea asigurării accesului cetățenilor către biserica și cimitirul din acest sat. La momentul actual, în zonă nu există o cale de acces propriu-zisă, iar accesul pietonal și cel auto se fac prin vadul râului Cotmeana.
”Avem șase gospodării peste malul râului, iar la o distanță puțin mai mare se găsesc biserica și cimitirul din Lipia. Biserica din lemn din lunca Lipiei datează din anul 1601, a fost declarată monument istoric și poartă hramul Sf. Dumitru. Puntea pietonală ar fi mai mult decât necesară, întrucât oamenii trec acum prin vadul râului. În urmă cu două luni am depus la Guvern un proiect în acest sens, solicitând finanțare pe OG 28. Suma necesară ar fi de aproximativ 280.000 de lei, mă gândesc că este o investiție justificată, Guvernul ar putea să o aprobe. Așteptăm însă un răspuns oficial din partea autorităților centrale”, ne-a declarat primarul Laurențiu Micu. În această perioadă continuă lucrările de refacere a podului din satul Dealul Bradului, obiectiv reabilitat cu fonduri guvernamentale pentru calamități alocate anul trecut. Autoritățile locale au în vedere și reabilitarea unui alt pod avariat de inundații, cel din satul Mârțești, însă pentru aceste se așteaptă în continuare alocarea de fonduri bugetare de la Guvern.

Ajutor pentru dosarele APIA
Activitatea administrației publice locale este concentrată în această perioadă pe întocmirea dosarelor solicitanților de subvenții agricole acordate prin APIA. La nivel de localitate, în anii precedenți au fost depuse circa 200 de solicitări/an pentru subvențiile agricole, venite atât din partea asociațiilor agricole cât și din partea proprietarilor de terenuri agricole. Cetățenii care doresc să obțină astfel de subvenții beneficiază de consilierea funcționarilor Primăriei Săpata vizavi de completarea şi întocmirea dosarelor necesare obţinerii subvenţiilor prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).