stoenestiPrimăria comunei Stoenești continuă și în 2021 procesul de modernizare a localității, prin realizarea de investiții pentru care au fost prevăzute fonduri în bugetul local, aprobat în luna aprilie. Astfel, autoritățile au repartizat sume pentru realizarea captării de apă din Lunca Gârtii, pentru plata căminelor de racord la rețeaua de canalizare și a branșamentelor la rețeaua de apă, investiții realizate în cadrul unui proiect cu finanțare prin PNDL 2. Momentan au fost contractate 230 de racorduri la canalizare și 230 de branșamente la rețeaua de apă.

”De asemenea, ne dorim ca anul acesta să începem lucrările de modernizare a centrului comunei Stoenești, în colaborare cu Consiliul Județean Argeș. Dumnealor ar urma să se ocupe de modernizarea drumului județean, iar noi ne vom ocupa de amenajarea trotuarelor, de relocarea cablurilor de energie electrică în subteran și de refacerea a două drumuri locale care merg în paralel cu drumul principal, precum și de modernizarea câtorva ulicioare. Pentru a demara aceste lucrări, așteptăm să vedem ce se întâmplă cu finanțarea proiectului pentru rețeaua de gaze. Dacă se vor aloca bani din fonduri europene pentru gaze, atunci vom reuși să degrevăm bugetul local de alte cheltuieli și vom putea aloca fonduri consistente pentru proiectul de modernizare a centrului comunei”, declară primarul Ion Marin.
Administrația comunei Stoenești va asfalta anul acesta alte drumuri locale. În buget au fost aprobate fonduri pentru asfaltarea a 4 km de drumuri în satele Bădeni, Cotenești și Stoenești. Pe de altă parte, se lucrează în această perioadă la amenajarea unui podeț peste Valea Neamțului, în satul Bădeni. Vechiul podeț din lemn existent nu mai corespundea standardelor și oamenii aveau nevoie de o nouă cale de acces. Noul podeț este destinat accesului auto (pentru mașini cu un tonaj mai mic de 7,5 tone), dar și celui pietonal și a fost realizat cu forțe proprii de autoritățile comunei Stoenești.

Pasca, ouăle înroșite, cozonacul și mielul rumenit să vă umple masa și casa de bucurie. Sărbători în tihnă! Cristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Stoenești
Primar, Ion Marin