Tipărire

71Continuarea lucrărilor la rețeaua de canalizare și extinderea târgului săptămânal constituie prioritățile administrației comunei Ștefan cel Mare pentru perioada în curs. În ceea ce privește canalizarea, lucrările au fost efectuate în proporție de aproape 70%, iar vestea bună este că la sfârșitul lunii aprilie, Guvernul va aloca noi fonduri pe OG 28/2013 pentru decontarea investițiilor aflate în derulare.
Suma solicitată de autoritățile locale pentru lucrările efectuate la canalizare este de 10 miliarde de lei. Legat de târgul săptămânal, locația a fost împrejmuită anul trecut, iar din luna mai, spațiul de comercializare va beneficia de o extindere. ”Încercăm în aceste zile să obținem o autorizație de la Direcția Sanitar-Veterinară Argeș pentru extinderea târgului săptămânal. Am avut câteva etape de parcurs - asigurarea utilităților, stație de spălare și dezinfecție și cameră pentru medicul veterinar, dar am reușit să le facem pe toate. Sperăm să obținem autorizația de funcționare pentru târgul săptămânal pentru ca activitatea să se desfășoare în condiții legale”, ne-a declarat primarul Niculae Vidan.

Ziua Comunei, ediția a V-a!
La mijlocul lunii viitoare, pe 17 mai, va fi sărbătoare în comuna Ștefan cel Mare! Autoritățile locale pregătesc de pe acum cea de-a V-a ediție a Zilei Comunei, o manifestare tradițională, la care sunt așteptați toți locuitorii. ”Anul acesta vom schimba locația organizării Zilei Comunei. Acțiunile dedicate sărbătorii nu vor mai avea loc pe terenul de sport, ci în curtea Căminului Cultural Ștefan cel Mare. La terenul de sport avem anumite lucrări în derulare, de aceea nu mai ținem manifestările aici. Ne vom bucura de un spectacol artistic oferit de talentații copii de la școala de centru, vom premia longevitatea în cuplu, dar și elevii cu rezultate bune la învățătură. Atmosfera de sărbătoare va fi completată de reuniunea fiilor satului, iar la eveniment îi așteptăm pe toți locuitorii comunei”, spune primarul Niculae Vidan. În altă ordine de idei, funcționarii Primăriei sunt implicați în această perioadă în procesul de întocmire a dosarelor pentru subvențiile acordate prin APIA. Din păcate însă, aproximativ 80% dintre solicitanți nu dispun de documente de proprietate pe terenurile pentru care solicită subvenție și nu pot beneficia de ajutorul de la stat. Anual, la nivel local, sunt înregistrate circa 1.000 de dosare pentru subvențiile acordate prin APIA, aici fiind incluse toate tipurile de subvenții acordate.