davidesti primar bunCu un buget similar în cuantum cu cel de anul trecut, conducerea Primăriei Davidești și-a trasat clar obiectivele de îndeplinit pentru acest an. În principal, este vorba de asfaltarea unui tronson la Olteanca, de realizarea a două noi bazine de apă dar și de extinderea rețelei pe încă două străzi și de grupuri sanitare la Căminul Cultural Voroveni.

”În primul rând am alocat o parte din suma necesară asfaltării tronsonului de la Olteanca, lucrare pentru care vom emite ordinul de începere a lucrărilor. Avem prinsă în buget investiția ce privește construirea a două bazine de apă pentru satul Voroveni, cele vechi, de o capacitate de 40 mc fiecare, fiind grav avariate din cauza unei alunecări de teren. Vom  schimba și locul în care aceste bazine vor fi construite, obiectivul fiind unul prioritar din cauza numărului mare de locuitori ai acestei zone. Bazinele au fost reparate cât s-a putut, însă multă vreme ele nu vor mai fi funcționale. Amenajarea de grupuri sanitare la Căminul Voroveni este o lucrare ce va începe, de asemenea, curând”, declară primarul Alin Văduva.
Tot la capitolul alimentare cu apă, sunt pe lista de priorități străzile Verdele și Comănescu - introducerea rețelei pe aceste tronsoane. Din punctul de vedere al altei utilități foarte importante, și anume canalizarea, situația este mai complicată. ”Am alocat de la buget o sumă pentru realizarea unei expertize în ceea ce privește canalizarea din satul Davidești. Pentru a putea gândi ce facem mai departe, în ce stadiu este stația de epurare și conducta introdusă, trebuie să știm exact de unde pornim. Este vorba de un sistem de aproximativ 3 km dar, repet, vom vedea concret care este situația după expertiză. ”, afirmă șeful executivului.
O activitate curentă, aproape zilnică în localitate, este cea de curățenie și igienizare, decolmatare a șanțurilor și toaletare a vegetației. Pentru înfrumusețarea comunei, conducerea administrației a plantat arbuști în fața sediului Primăriei, la școala din Davidești și în parc.

Învierea Domnului să vă sporească sănătatea și belșugul, să vă împlinească gândurile și speranțele.
Paște fericit! Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Davidești
Primar, Alin Văduva