Tipărire

babanaCu riscul de a nu mai putea asigura salariile angajaților din Primărie, administrația din Băbana va derula în acest an investiții în valoare totală de 1.377.752 lei. Chiar dacă lista obiectivelor este mai lungă decât în anii anteriori, sumele alocate sunt mai mici, asta și pentru că UAT Băbana a primit de la Guvern cu aproape 300.000 de lei mai puțin decât anul trecut.

„Salariile personalului din Primărie sunt acoperite până la 31 august. Dacă nu vom primi sume rectificative de la Guvern, vom intra în concediu fără plată. În afară de banii destinați investițiilor, 140.000 de lei am alocat partea noastră pentru plata indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap și însoțitorii acestora. Doamne ajută că Guvernul ne-a alocat întreaga sumă pentru plata acestui ajutor până la finele anului!”, spune primarul Bebe Ivan.
Investițiile pentru care s-au alocat bani de la bugetul local în acest an sunt următoarele:
# Reabilitarea iluminatului public, respectiv achiziționarea a 100 de lămpi stradale cu led și a 1.000 de metri liniari de conductori de cupru.
# Extinderi și racorduri la rețeaua de canalizare menajeră.
# Refacere DC 174C pe o lungime de cca 50 metri și a alunecării de teren din punctul Bâcani.
# Modernizare drumuri comunale și locale, în lungime totală de 1.480 metri: Ghiminete, Pisculungeni, Aleea Bivolarilor, Aleea Faur, Aleea Berzan, Aleea Sutari, Fundătura Ciobănești, Aleea Gârlei.
# Reabilitare acoperiș Parohia Slătioarele.
# Achiziționarea de echipamente ISU.
# Întocmirea Strategiei de dezvoltare durabilă a localității.
De asemenea, au fost alocate diverse sume ca parte de co-finanțare a UAT Băbana la mai multe obiective finanțate prin PNDL, finalizate sau în curs de finalizare: modernizare DC 165 Sămara-Băjenești DC 177A Manolești, asfaltare DC 177B Piscul Radului-Măneasa și introducerea rețelei de canalizare.

În noaptea Învierii, când clopotele bat, din suflet noi vă spunem: HRISTOS A ÎNVIAT!
Primăria și Consiliul Local Băbana
Primar, Bebe Ivan