Tipărire

lerestiOdată cu adoptarea bugetului pentru anului în curs, nu mai există niciun impediment pentru emiterea ordinului de începere a lucrărilor de amenajare a Pieței din localitate. Pe lista obiectivelor de investiții pentru anul acesta se mai află amenajarea unui loc de joacă pentru copii, reabilitarea unui Monument al Eroilor dar și realizarea altuia nou, efectuarea de studii DALI în vederea modernizării unor drumuri de interes local.

”Așteptăm un ultima aviz de la CEZ și putem emite autorizația de construcție pentru Piață. Estimez că după Sărbătorile Pascale va începe amenajarea de șantier. Investiția este gândită pentru a veni atât în sprijinul producătorilor locali, dar și pentru dezvoltarea localității, prin fluxul care se va crea ”, spune primarul Marin Toader.
În bugetul din acest an au fost alocate sume și pentru alte obiective de investiții. ”Intenționăm să reabilităm Monumentul Eroilor din Valea Foii și să construim unul nou, în satul Pojorâta. Avem pe lista obiectivelor de realizat cu fonduri proprii și amenajarea unui loc de joacă în satul Țarina, dar și realizarea studiilor DALI pentru modernizarea drumurilor de interes local”, spune șeful executivului.
Pentru stoparea aruncării gunoiului menajer în locuri nepermise, edilul șef va extinde sistemul de supraveghere video, prin montarea unor camere de luat vederi  mobile, în zonele în care de obicei se aruncă deșeuri. ”Trebuie să-i disciplinăm pe oameni într-un fel sau altul, pentru a rezolva această prolemă, a gunoaielor. Am mai dat și avertismente, dar și amenzi, pentru că altfel nu putem ține situația sub control. Sper ca prin montarea acestor camere să-i facem să conștientizeze că repercusiunile vor fi dure, dacă nu respectă regulile”, spune primarul Marin Toader.
Primăria Lerești vine în sprijinul cetățenilor în ceea ce privește campania de vaccinare împotriva noului coronavirus. Astfel, cetățenii comunei își pot înregistra opțiunea în ceea ce privește vaccinarea și tipul de vaccin la Biroul Asistență socială din cadrul Primăriei.

Fie ca Sfânta sărbătoare a Învierii să readucă speranța în inimile noastre, să avem parte de lumină în inimi și-n gând, credință, sănătate și iubire. Paște fericit! Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Lerești
Primar, Marin Toader