Tipărire

sapataBuget aprobat și în comuna Săpata, acolo unde primarul Laurențiu Micu are în plan o serie de lucrări importante pentru care au fost prevăzute fonduri în execuția bugetară de anul acesta. Pe lângă cheltuielile de funcționare deja asigurate, conducerea Primăriei Săpata a bugetat anumite sume și pentru derularea investițiilor.

”Avem în plan să amenajăm accesul la Căminul Cultural Săpata, obiectiv pe care l-am reabilitat și modernizat cu finanțare europeană, să procurăm și să montăm o stație pentru tratarea apei pentru satele Găinușa și Lipia, zone în care calitatea apei este afectată de cantitatea mare de mangan din sol. De asemenea, ne propunem ca anul acesta să demarăm lucrările de modernizare a Școlii ”Alexandru Guță” din satul Găinușa. Pentru acest obiectiv am solicitat Consiliului Județean să ne sprijine financiar. Sunt investiții pe care nu le putem suporta integral din bugetul propriu. Totodată, după aprobarea bugetului și imediat ce vom avea avizele pentru emiterea autorizației de construcție, vom începe lucrările de modernizare a podețelor din Ciobești și Dragomirești”, declară primarul Laurențiu Micu.
Din programul de investiții publice pentru anul în curs mai fac parte proiecte pentru modernizarea iluminatului public prin achiziționarea și montarea de lămpi cu tehnologie LED și modernizarea sistemului de supraveghere video din localitate. În bugetul local au mai fost prevăzute sume și pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru alte două investiții, și anume realizarea rețelei de canalizare și înființarea distribuției de gaze. 

De Sărbătorile Pascale să ne bucurăm de frumoasele noastre tradiții: oul pictat, iepurașul, masa cu mâncăruri tradiționale, slujba de sâmbăta seara, cu luarea luminii. Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Săpata
Primar, Laurențiu Micu