Tipărire

cateascaBugetul comunei Căteasca pe anul 2021 a fost aprobat în ședință de Consiliu Local la mijlocul lunii aprilie. Bugetul a fost aprobat în unanimitate. ”Putem spune că bugetul pentru anul 2021 este unul mulțumitor pentru comuna Căteasca, un buget cu care ne propunem să asigurăm atât costurile de funcționare ale instituției, dar în special să realizăm investițiile pe care cetățenii și le doresc în comună.”, spune primarul Liviu Năstase.

Dintre investițiile propuse în anul 2021 enumerăm: canalizare în majoritatea satelor comunei, asfaltarea și pietruirea de drumuri, extinderea rețelei de gaze până la ultima casă, extinderea rețelei de iluminat, executarea de cadastre. De asemenea, s-au alocat bani pentru tineret, sport, cultură, pentru susținerea cheltuielilor necesare la bisericile din comună.
Conform execuției bugetare, pentru canalizare a fost alocată suma de 6.300.000 lei, pentru drumuri 162.000 lei, pentru extinderea rețelei de gaze 600.000 lei, pentru alimentarea cu apă 555.000 lei, iar pentru cadastru și ridicări topo 340.000 lei. ”Putem spune că sumele pentru  acest an sunt bune, asta pentru că am plecat cu un fond de rezervă substanțial, dar sperăm că încasările în anul în curs vor fi destul de bune întrucât contribuabilii, atât persoane fizice cât și juridice, au înțeles că trebuie să își achite obligațiile pe care le au către comunitate. Cu bucurie putem spune că până la această dată s-au încasat peste 50% din sumele prevăzute pentru anul în curs. Motiv pentru care țin să mulțumesc tuturor și să îi asigur că vom cheltui cât se poate de judicios aceste sume, în interesul comunității”, completează primarul Liviu Năstase.
Pentru că se apropie sărbătorile pascale, urăm tuturor locuitorilor comunei Căteasca sărbători fericite, la mulți ani, multă sănătate și un Paște liniștit!”
Primăria și Consiliul Local Căteasca
Primar, Liviu Năstase