70Accesarea fondurilor europene începe să dea roade la Dobrești! Autoritățile locale au în implementare un proiect denumit ”Economie socială pentru comunitatea rurală Dobrești”, finanțat de Uniunea Europeană cu peste 2 milioane de lei. Acesta prevede crearea a 30 de noi locuri de muncă pentru cetățenii din localitate, în cadrul a cinci secții de activitate: croitorie, atelier tâmplărie tip termopan, atelier fier forjat, secție de peisagistică și construcții.
Fondurile europene alocate acoperă dotarea secțiilor, formarea persoanelor selectate și plata salariilor pe o durată de 6 luni. De la 1 mai, cele cinci secții încep să producă, și asta după ce la sfârșitul lunii aprilie administrația publică locală a întocmit contractele de angajare pentru cele 30 de persoane selectate să muncească în secțiile respective. ”Secțiile au fost înființate și dotate, iar în luna mai salariații încep lucrul. La început vor face diverse lucrări pentru Primărie, în funcție de specificul activității. Ulterior vor fi semnate contracte și cu societăți private în scopul susținerii producției. Am încredere că proiectul implementat cu fonduri europene va fi unul de succes și sunt mulțumit că am reușit să oferim locuri de muncă oamenilor din comună”, ne-a declarat primarul Irinel Georgescu.

Recepție la apă
Pe partea de investiții, în luna mai, autoritățile locale vor face recepția alimentării cu apă a satului Dobrești. Lucrarea a fost realizată de administrația publică locală cu sprijinul Consiliului Județean Argeș și va deservi aproximativ 800 de gospodării. Rețeaua de apă de la Dobrești măsoară 10 km de conductă. Tot în luna mai se va începe o amplă acțiune de pietruire a drumurilor comunale, atât în satul Dobrești cât și în satul Furești. Conform reprezentanților administrației publice locale, în vara acestui an vor fi reluate și lucrările la canalizarea din satul Furești, investiție realizată în proporție de 80%. Obiectivul este finanțat cu fonduri guvernamentale.