Tipărire

cosestiBugetul de venituri și cheltuieli al UAT Coșești a fost aprobat în prima parte a lunii aprilie, cu 14 voturi pentru și o abținere. Aproape jumătate din sumă va fi destinată investițiilor. Pe lângă principalul obiectiv aflat în lucru, reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă, obiectiv finanțat prin PNDL II, de la bugetul local vor fi alocate în acest an sume pentru asfaltarea unui drum, finalizarea terenului de sport cu gazon sintetic, lucrări de colectare și conducere a apelor pluviale, noi locuri de joacă pentru copii și altele.

„Având în vedere perioada pe care o traversăm, cifrele sunt destul de îmbucurătoare. Un lucru foarte important este că investițiile au o pondere de 49% din buget, ceea ce înseamnă foarte mult. Astfel, putem merge mai departe cu lista de investiții pe care ne-am propus-o. În plus, avem speranțe că vor veni alți bani, de la Guvern, pentru proiectul pe PNDL II privind introducerea alimentării cu apă, proiect în plină derulare. Legat de această investiție, dacă lucrurile vor decurge așa cum au început în aceste prime luni ale anului, vom realiza mult mai mult decât ne-am propus în această privință. Proiectul este multianual, însă se lucrează intens, astfel că undeva la începutul anul viitor investiția s-ar putea finaliza. În lista de investiții pentru 2021 am mai prins modernizarea drumului Dealul Coșeștiului, aproximativ 1,4 km, asta însemnând nu doar asfaltare, cu și realizarea de rigole și podețe. Vom finaliza terenul de sport cu gazon sintetic, precum și alte obiective mai mici, dar de interes pentru comunitate: locuri de joacă pentru copii pe domeniul public, pe lângă cele realizate la unitățile de învățământ, lucrări de colectare și conducere a apelor pluviale pe gârla de pe tronsonul Roșu-Petrești și la gârla Hanului de la Păcioiu și alte obiective”, detaliază primarul Nicolae Pană.

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, vă dorim sănătate, fericire și cât mai multe împliniri. Sărbători în tihnă! Hristos a Înviat!
Primăria și Consiliul Local Coșești
Primar, Nicolae Pană