Tipărire

corbi bunUna din problemele cu care se confruntă administrația din Corbi, la fel ca și celelalte primării din județ, este cea a gunoaielor aruncate de către cetățenii localității și nu numai, pe albiile râurilor și în general în zone nepermise. Primărița Anca Baciu are o soluție.

”Fiindcă adunăm gunoaie și facem curățenie mai des ca orice, iar situația nu pare să intre pe făgașul normal, am decis că ar fi oportun să montăm camera de luat vederi mobile în zonele în care gunoiul de vine o problemă. Nu este intenția noastră de a da amenzi! Ne dorim foarte mult ca populația să conștientizeze că poluarea este un factor negativ pe termen scurt și lung, mai ales. Trebuie să ne civilizăm și, poate de teamă că sunt filmați, încet, încet, oamenilor să le intre în obicei să adopte comportamentul corect. Chiar și în zonele cu pubele, cetățenii nu se mai obosesc să pună sacii în container, ci îi pun lângă pubelă. Prin montarea sistemului de supraveghere dorim să facem în primul rând prevenție, însă dacă după avertismente repetate, unii nu se vor învăța să respecte legea, vom recurge și la amenzi, acestea fiind stabilite deja prin hotărâre de consiliu local.”, declară primărița Anca Baciu.
Au început lucrările la construirea sălii de sport, investiție ce se realizează cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. ”În rest, nu avem nicio veste cu privire la documentațiile depuse pentru atragerea altor granturi. În continuare încercăm să identificăm orice oportunitate pentru a iniția investiții. Din bugetul propriu, din păcate, nu putem realiza aproape nimic, pe de o parte, sumele fiind mai mici față de cele de anul trecut, iar pe de altă parte creșterile salariale ducând la alocarea unor sume din ce în ce mai mari pentru funcționare. Așteptăm apariția ghidurilor de finanțare pe celebrul PNRR și a altor programe cu finanțare guvernamentală sau europeană.”, a mai spus șefa executivului din Corbi.

Fie ca spiritul Sfânt al Sărbătorilor de Paște să vă lumineze sufletele și casele! Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă ocrotească!
Paște fericit! Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Corbi
Primar, Anca Baciu