schitu golestiConducerea administrației locale din comuna Schitu Golești a fost gazda unei importante întâlniri între Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila și reprezentanții UAT-urilor argeșene. ”Am fost onorați să primim vizita unor factori importanți de decizie de la nivel central, prilej cu care eu, alături de colegii primari invitați, am purtat discuții despre noile programe de finanțare - guvernamentale și europene și, în general, despre direcțiile de dezvoltare pe care trebuie să le abordăm.”, a declarat primarul Vasile Miriță.

Delegația a vizitat la Schitu Golești stația de epurare recent finalizată, obiectiv din cadrul proiectului de introducere a sistemului de canalizare în localitate. ”După cum se știe, suntem în derulare cu cea de-a doua etapă a introducerii rețelei de canalizare, investiție pe care am început-o din fonduri proprii, dar pe care sperăm să o continuăm în cadrul unui eventual PNDL 3. Important este faptul că stația de epurare este funcțională, și că am început racordările”, a menționat șeful executivului.
În maxim câteva zile în comună va funcționa rețeaua de wi-fi, obiectiv realizat cu fonduri europene. ”Internetul va funcționa la o distanță de 150-200 m de punctele unde sunt montate respectivele dispozitive, în 10 zone din localitate.”, anunță primarul din Schitu Golești.
Bugetul localității pentru anul în curs a fost votat, fiind alocați și anul acesta, un an mai dificil financiar, 8,5 milioane de lei pentru dezvoltare.
”Așteptăm un aviz de la AFIR pentru a începe reabilitarea și modernizarea clădirii socio-culturale din centrul localității și suntem în faza licitației cu proiectul ce se va derula prin Programul Operațional Regional – construire sală de sport la Lăzărești”,  a mai punctat edilul șef.

Sărbătorile Pascale să ne regăsească alături de cei dragi, să ne aducă numai bucurie, liniște sufletească, armonie. Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Schitu Golești
Primar, Vasile Miriță