barla dezbatere buget 2Începând cu data de 20 aprilie în comuna Bârla funcționează un centru de vaccinare împotriva COVID 19. Locația de află lângă Centrul de Permanență Medicală în satul Mozăceni Vale, iar aici se pot imuniza atât cetățenii din comuna Bârla, cât și cei din localitățile învecinate. Cei care doresc să se vaccineze se pot înscrie pe listele de așteptare din platforma pusă la dispoziție de Guvern, sau se pot adresa direct reprezentanților Primăriei Bârla, pentru a fi înregistrați în vederea programării la vaccinare.

Copiii din comună cu rezultate bune la învățătură vor primi burse școlare. Guvernul a alocat în această primăvară, după mulți ani, suma de 148.000 de lei pentru elevii din comuna Bârla, răsplătind astfel performanța școlară. Potrivit calculelor autorităților locale, cu banii alocați vor putea fi acordate aproximativ 185 de burse elevilor din localitate.  

Unde merg banii din bugetul local
La mijlocul lunii aprilie a avut loc dezbaterea publică a bugetului Primăriei Bârla pentru anul acesta. La întâlnirea organizată la Căminul Cultural Bârla au fost prezenți consilierii locali, preoți, cadre didactice și cetățeni ai comunei. Primarul Gheorghe Voicu a prezentat propunerile bugetare, explicând și care sunt sumele necesare asigurării funcționării administrației locale și a instituțiilor subordonate. ”Anul acesta avem sume mai mici cu circa 3 miliarde de lei vechi față de anul trecut. Am asigurat în primul rând sumele pentru funcționare, iar din ceea ce a rămas plus excedentul bugetar strâns de anul trecut dorim să continuăm proiectele pe care le avem în derulare. În buget au fost prevăzuți bani pentru finalizarea lucrărilor la alimentarea cu apă, pentru terenul de sport din satul Urlueni, pentru dotarea și punerea în funcțiune a Căminului Cultural Mozăceni Vale și pentru anveloparea termică a Școlii Gimnaziale Bârla. De asemenea, am bugetat anumite sume pentru începerea unor investiții noi. Mă refer aici la construcția unei săli de sport în satul Mozăceni Vale, asfaltarea a circa 16 km de drumuri comunale, ambele proiecte depuse la CNI, pentru realizarea rețelei de canalizare și, nu în ultimul rând, pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru rețeaua de gaze”, a explicat primarul Gheorghe Voicu. În 2020, 72% din bugetul comunei Bârla a fost alocat investițiilor, lucru lesne de constatat având în vedere lucrările aflate în derulare pe teritoriul comunei.

Gândul bun să vă fie alături, iar pacea Sărbătorilor Pascale să vă lumineze sufletul. Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Bârla
Primar, Gheorghe Voicu