Tipărire

69Autoritățile locale și-au propus să realizeze distribuția apei în cătunul Dealu Cătușa din satul Bărbătești în regie proprie pentru a reduce costurile lucrării. ”Am alocat bani în bugetul local pentru proiectare și demararea lucrărilor la alimentarea cu apă a cătunului Dealu Cătușa. Proiectarea s-a făcut, iar rețeaua de distribuție a apei o vom face cu forțe proprii, începem luna viitoare. Vom încerca să găsim apoi surse de finanțare pentru foraj și restul lucrărilor la alimentarea cu apă”, ne-a declarat primarul Gheorghe Țucă.
Alimentarea cu apă a cătunului Dealu Cătușa ar urma să fie finalizată anul acesta. De asemenea, se lucrează în continuare la dispensarul uman din localitate, obiectivul urmând să fie inaugurat în toamna acestui an.
În această perioadă, se lucrează în ritm susținut la întocmirea dosarelor pentru subvențiile acordate prin APIA, însă procedurile greoaie și birocrația par să zădărnicească eforturile agricultorilor care solicită sprijin de la stat. ”Dosarele pentru APIA merg foarte greu, deoarece s-au schimbat formularele, se cer alte documente, iar oamenii erau învățați cu altceva. Și criteriile de încadrare au fost modificate, nu se mai acceptă decât persoanele care au acte de proprietate. Pe de altă parte, responsabilitatea cea mai mare o avem noi, primăriile, iar volumul de muncă cel mai mare tot la noi este. Cei de la APIA doar semnează aprobarea. Nu este corect așa!”, afirmă edilul din Cocu, Gheorghe Țucă.

Pregătiri de sărbătoare
Programată de obicei în luna mai, Ziua Comunei Cocu se va ține anul acesta pe 29 iunie, de Sf. Petru și Pavel, într-o nouă locație. Locuitorii comunei sunt invitați să sărbătorească Ziua Comunei pe islazul din satul Bărbătești, acolo unde autoritățile locale s-au apucat deja să amenajeze o scenă pentru eveniment. Organizatorii pregătesc un program artistic și o festivitate de premiere a cuplurilor longevive și a cetățenilor de onoare ai localității. Pregătirile pentru organizarea Zilei Comunei vor fi definitivate în lunile mai și iunie.