mosoaia drumÎn cel mai scurt timp după votarea bugetului, Primăria Moșoaia va începe cu fonduri proprii, modernizarea a două străzi importante. Este vorba de strada Stoenari, pe care se toarnă stratul al doilea de asfalt, în lungime de 1,3 km, și strada Dealului, în lungime de 800 m. ”Putem da ordinul de începe al lucrărilor acum după adoptarea bugetului. Pe strada Stoenari au fost scoase capacele de canalizare pentru turnarea asfaltului, iar strada Dealului a fost pregătită prin tasarea pământului”, declară viceprimarul localității, Adrian Frântură.
Tot de la buget au fost alocate sumele necesare și pentru extinderi ale rețelei de gaze, cele mai importante pentru anul acesta fiind tronsoanele Lunga Lăzărești și strada principală din satul Bătrâni. Rețelele vor deservi, conform declarațiilor conducerii Primăriei, în jur de 100 de gospodării.

O parte din bugetul local va fi direcționat pentru educație-învățământ. ”Ne mai sunt necesare în jur de 20 de miliarde de lei vechi pentru finalizarea clădirii școlii începute acum ani buni, asta în urma devizului estimativ de acum doi ani. Noi am depus proiectul pentru obținerea finanțării prin Compania Națională de Investiții, dar dacă nu ni se va aproba, va trebui să continuăm obiectivul din surse proprii. Avem o clădire începută, tot de ani buni și la Smeura, clădire pe care am expertizat-o și a cărei construcție o putem continua, unde dorim să amenajăm o grădiniță cu program prelungit. Tot cu bani de la buget vom recompartimenta și moderniza Centrul de Zi de lângă Primărie, pentru a-l transforma în grădiniță”, explică viceprimarul localității.
Un alt proiect ce se va concretiza în scurt timp este amenajarea unui teren de sport la Hințești, teren multifuncțional, cu nocturnă, de care se vor bucura toți localnicii.
Evident, se vor face proiecte pentru asfaltare de drumuri, vizate în primă fază fiind drumurile din Basangești, Prunilor, Bisericii și un tronson din DC 155.
”Nu în ultimul rând se lucrează la proiectarea pentru extinderea canalizării și modernizarea rețelei de apă  pentru Moșoaia-Lunga Lăzărești și Ciocănăi-Bătrâni, pentru ca sa fim pregătiți în momentul în care vom putea accesa vreun program de finanțare pentru realizarea acestor obiective”, a mai punctat viceprimarul Adrian Frântură.

Bucuria Învierii să ne aducă renașterea credinței, a speranței, a bucuriei, cu bunătate și căldură în suflete. Paște fericit! Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Moșoaia
Primar, Ion Necula