Tipărire

tigveni primar nou 4După votarea bugetului pentru anul în curs, premisele dezvoltării în comuna Tigveni sunt destul de sumbre. Doar 290.000 de lei rămân pentru investiții. Cum nici liniile de finanțare guvernamentale ori europene nu sunt încă deschise, 2021 se anunță a fi un an dificil pentru administrația comunei. ”Avem în lucru un pod la Vlădești pentru care am alocat 200.000 de lei și extinderea alimentării cu apă în Bădești Bădislava, pe care am realizat-o la începutul anului – 90.000 de lei. În rest, abia ne ajung banii pentru funcționare, și aceea una la limită”, declară primarul Constantin Smeu.

Atragerea fondurilor guvernamentale și europene este, de asemenea, dificilă, în condițiile în care, până acum, nu este deschisă nicio linie de finanțare. ”Singura soluție pentru a putea da înainte rămâne identificarea de surse externe de finanțare, însă la momentul de față nu există niciun program pe care să depunem documentațiile. Nu este nimic sigur, nu se știe care și cum vor fi condițiile nici pentru gaze, nici pentru drumuri - prioritățile noastre”, spune edilul șef.
Ca acțiuni curente, în localitate se fac decolmatări de șanțuri și se toaletează vegetația. ”Avem și noi probleme cu gunoiul, însă amenzile nu sunt o soluție. Rămân neplătite și tot noi, ca administrație, suferim, pentru că înregistrăm debite. Educația este esențială în acest context!”, spune șeful executivului.

La Sărbătoarea Sfintelor Paști să coboare liniștea și pacea, minunea Învierii lui Isus să dăinuie în inimile tuturor. Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Tigveni
Primar, Constantin Smeu