68Administrația comunei Negrași a demarat în luna aprilie pregătirile pentru cel mai important eveniment organizat la nivel local – Sărbătoarea Narciselor. Manifestarea va avea loc pe 10 mai, zi în care va fi sărbătorită și Ziua Comunei, în rezervația naturală cunoscută ca “Poiana cu narcise de la Negrași”, un areal de 4,1 hectare, în lunca râului Dâmbovnic, la 46 de kilometri sud de Pitești, pe DN 659.
Devenită brand al județului Argeș, „Sărbătoarea Narciselor” va aduce luna viitoare la Negrași mii de vizitatori din județ și din țară.  
Organizatorii le-au pregătit oaspeților un spectacol folcloric susținut de Ansamblul ”Doina Argeșului”, o serbare câmpenească dedicată Zilei Comunei, toate acestea fiind precedate de o festivitate de acordare de diplome de fidelitate cuplurilor care au aniversat 50 de ani de căsătorie. De menționat faptul că este primul an de organizare a „Sărbătorii Narciselor” după implementarea proiectului de promovare a rezervației de narcise și a localității finanțat cu fonduri europene. Cei prezenți la eveniment vor fi întâmpinați cu pliante, broșuri și cărți, vor avea loc prezentări privind rezervația de narcise, toate aceste acțiuni având rolul de a populariza patrimoniul floral, cultural şi istoric al localităţii Negraşi.

Cereri pentru subvenții agricole
În ceea ce privește investițiile, autoritățile locale continuă în această perioadă lucrările de reabilitare a Căminului Cultural Negrași, acestea fiind pe ultima sută de metri. Reabilitarea lăcașului cultural se face cu bani de la bugetul local. În perioada următoare, o altă investiție a administrației din Negrași, alimentarea cu apă a satului Mozacu ar urma să primească bani de la Guvern pentru lucrări. Conform proiectului, rețeaua de apă a satului Mozacu ar urma să măsoare 4 km. În altă ordine de idei, în această perioadă, funcționarii administrației publice locale lucrează la dosarele pentru subvențiile agricole acordate prin APIA. Procedurile sunt însă unele destul de greoaie, din punctul de vedere al conducerii administrației. ”Am început să primim dosare pentru APIA, dar merge foarte greu. Procedura în sine e greoaie pentru fermieri. Și acum un an, aceeași oameni au luat astfel de subvenții. Anul acesta li se cer însă alte documente, clarificări, s-au schimbat anumite criterii de acordare. De ce?!? Nu știu de ce fac modificări cei de la APIA, mai mult le îngreunează agricultorilor munca decât să-i ajute. Termenul de depunere a cererilor unice pentru subvenții agricole este 15 iunie”, declară primarul Nicolae Radu.