hartiesti primar 1La inițiativa primarului Ion Cosmin Ștefan, s-a constituit fundația „ProSperanța Hârtiești”, organizație prin care edilul șef dorește să sprijine cazurile sociale din localitate. Ion Cosmin Ștefan își dorește ca oamenii de afaceri să vină lângă această fundație, făcând donații, conform legii.

”Legal, prin intermediul Primăriei, nu puteam ajuta financiar persoanele cu probleme, și de aceea am pus bazele unei fundații prin care să putem face donații și să acordăm ajutoare. Avem cazuri grave, cum este cel al unei fetițe care necesite operații după operații, avem elevi care provin din familii cu stare materială precară. Este datoria noastră, ca membri ai comunității, să-i ajutăm. Pe de altă parte, prin această fundație vom încuraja și vom promova valorile din localitate. De exemplu, vom acorda burse elevilor cu rezultate deosebite. Investițiile în cei care reprezintă viitorul nostru sunt cele mai sigure și profitabile. ”, declară primarul din Hârtiești.

Echipament pentru fotbaliști
Toți oamenii de afaceri care doresc să doneze cei 20% din profit, conform legii, în conturile acestei fundații, se pot adresa Primăriei, pentru detalii.
Încurajarea sportului în rândul tinerilor din localitate este, de asemenea, o prioritate pentru conducerea Primăriei. Decizia s-a concretizat, în primă fază, prin achiziționarea de materiale sportive pentru echipa de fotbal. ”Am cumpărat 20 de echipamente complete: treninguri, genți de sport, mingi – omologate FIFA. Sportivii și iubitorii de gen vor avea în curând parte și de altă surpriză”, a mai afirmat șeful executivului.
În afara continuării investițiilor în derulare, odată cu adoptarea bugetului a fost alocată suma necesară pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru introducerea sistemului de gaze naturale în comună.
O altă necesitate identificată pentru gospodărirea optimă a localității este achiziționarea unui tractor cu remorcă. ”Am alocat de la buget o sumă cu care să ne dotăm cu un astfel de utilaj, cu care vom putea interveni de la reabilitarea de drumuri, până la strângerea gunoiului. În acest fel vom economisi pe viitor bani și efort”, spune edilul șef.

La ceas de mare sărbătoare creștină, fie ca binecuvântarea cerească să se răsfrângă asupra noastră, a tuturor, să ne facă mai buni, mai darnici și mai înțelepți! Paște fericit! Hristos a înviat!
Primar Hârtiești, Ion Cosmin Ștefan