racaBugetul comunei Râca pentru anul 2021 a fost aprobat în ședință de Consiliu Local în luna aprilie. Au fost alocați bani pentru secțiunea de ”Funcționare” a administrației locale, dar fonduri au fost prevăzute și pentru ”Dezvoltare”. Banii pentru investiții sunt însă mai puțini ca în anii anteriori, veniturile mici ale comunei nereușind să acopere necesarul de finanțare.

”Am prevăzut anumite sume în buget pentru diverse lucrări, în condițiile în care banii vor veni din surse externe, fie de la Consiliul Județean, fie prin accesarea unor finanțări europene. Ca și priorități avem plata studiului de fezabilitate pentru gaze, cofinanțarea proiectului de modernizare a drumurilor comunale și branșamentele la canalizare. Totodată, mai trebuie achitate lucrările de modernizare a iluminatului public. Avem în plan și realizarea nomenclatorului stradal, continuarea lucrărilor la PUG-ul localității, dar și accesarea unei noi tranșe de bani pentru lucrări de cadastru”, afirmă primarul Nicușor Sorin Popescu.

Pregătiri pentru Paște
Întreaga localitate a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru sărbătorile de Paște. Administrația locală a desfășurat pe parcursul lunii aprilie o amplă campanie de curățenie de primăvară. Lucrările au vizat igienizarea spațiilor de pe domeniul public, curățarea pomilor, decolmatarea șanțurilor. Acestea au fost executate de angajații primăriei și cu ajutorul beneficiarilor Legii 416.

Învierea Domnului Iisus Hristos să aducă belșug în case, liniște în suflete, împlinirea dorințelor, iubire și noroc! Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Râca
Primar, Nicușor Sorin Popescu