cicanestiIon Ionescu, primarul din Cicănești, se declară dezamăgit de sumele pe care comuna pe care o administrează le va primi anul acesta de la Ministerul de Finanțe, sume destinate acoperirii nevoilor bugetului local. Cicăneștiul va primi cu 2 miliarde de lei mai puțin față de anul trecut, în condițiile în care numai rata și dobânda la împrumutul contractat de UAT pentru Proiectul Ghițu-Moliviș se ridică la 7 miliarde de lei.

„Nu cred că sunt singurul primar din mediul rural dezamăgit de cuantumul sumelor alocate. Practic, la cum se configurează bugetul, anul acesta abia dacă vom avea bani pentru funcționare. Ne mai trebuie bani pentru achitarea ratei la împrumutul pentru Ghițu-Moliviș, plus plata indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap și însoțitorii acestora. În aceste condiții, nu există soluții pentru a demara noi investiții. Cu atât mai mult cu cât mai avem de achitat partea noastră de co-finanțare la proiectul demarat prin PNDL I, modernizarea drumurilor locale, dar și la un proiect aflat în plină derulare, prin AFIR, pe Măsura 7.2, respectiv introducerea rețelei de canalizare. Pentru aceste co-finanțări am cerut sprijinul Consiliului Județean. Sperăm că vom primi ajutor de la acest for, așa cum sperăm ca, pe parcursul anului, să beneficiem de noi sume de bani la rectificările bugetare pe care le va opera Guvernul, în așa fel încât să putem să o scoatem cât de cât la capăt”, spune primarul Ion Ionescu.
Proiectul derulat prin AFIR, care are termen de finalizare anul acesta, presupune introducerea rețelei de canalizare pe o lungime de 10 km. Lucrarea este finalizată în proporție de 60%. La încheierea acestei investiții, aproape toată comuna va beneficia de această utilitate.