Tipărire

stalpeni primar 3Înscriindu-se în tendințele generale, bugetul comunei Stâlpeni aferent anului în curs este cu 10% mai mic decât anul trecut. Primarul Gabriel Șerbănoiu spune că în aceste condiții va fi un an greu, fiindcă localitatea are foarte multe proiecte în derulare la care sunt necesare co-finanțări.”Am avut întâlniri cu reprezentanții Consiliului Județean și cu parlamentari argeșeni, iar veștile primite nu sunt cele dorite. Din păcate, și bugetul Consiliului Județean este considerabil mai mic decât cele din perioadele anterioare, astfel încât sumele cu care vor sprijini autoritățile locale sunt mai mult decât insuficiente.”, declară primarul Gabriel Șerbănoiu.

Dezvoltarea localității, în afara proiectelor în derulare, se va face în aceste condiții încercându-se atragerea fondurilor europene sau guvernamentale. ”După cum se știe, avem cereri de finanțare depuse la Compania Națională de Investiții pentru construirea unui dispensar, pentru modernizarea prin asfaltare a drumurilor, pentru amenajarea unei baze sportive. Pentru extinderea rețelei de gaze pe străzile unde această utilitate nu există dorim să depunem pe POIM (Programul Operațional pentru Infrastructura Mare) un proiect, în asociere cu localitățile Țițești și Mihăești, pentru că singuri nu putem obține un punctaj viabil”, a mai spus edilul din Stâlpeni.
În afara lucrărilor  de la Căminul Cultural Rădești, în această perioadă se lucrează și la canalizare. ”Cât de curând va fi finalizat tronsonul din Rădești, în lungime de 4 km, unde în momentul de față se lucrează la racordarea stațiilor de pompare la rețeaua electrică. Va urma finalizarea extinderii în zona Cicu-Preoteasa-Cotoreni, unde se vor monta 2 stații de pompare, rețeaua de aici însumând aproximativ 2.5 km. După finalizarea acestor tronsoane, vom avea în localitate 15 km de rețea de canalizare funcțională”, a mai adăugat șeful executivului.
Curățenia de primăvară este în toi. Conform declarațiilor primarului Gabriel Șerbănoiu, s-a acționat deja în jumătatea din comună (dinspre Pitești) de-a lungul DN 73, pe islazuri și pe albia râurilor.