mosoaia primar 3Deși bugetul pentru anul în curs nu a fost încă votat, investițiile în localitatea Moșoaia au început. Conform declarațiilor primarului Ion Necula, pe strada Stoenari au fost ridicate capacele, pentru a se turna al doilea strat de asfalt. ”În afară de acest drum, în lungime de 1,3 km, începem pregătirea pentru asfaltare și pentru drumul Dealului, în lungime de 900 metri. Ambele obiective sunt realizate din fonduri proprii”, declară edilul șef.
În același timp, conducerea administrației lucrează la documentațiile pentru asfaltarea și a altor tronsoane din comună. ”Este vorba de drumul Morii, drumul Sării,  Smeura, strada Nucului, strada Magnoliei. În aceste zone trebuie însă întâi realizat sistemul de canalizare, obiectiv ce este cuprins în proiectul ce se va derula cu fonduri europene de către  SC Apă-Canal. Noi trebuie însă să avem realizate proiectele, astfel încât să identificăm surse de finanțare pentru modernizarea infrastructurii rutiere ulterior introducerii conductei.”, explică edilul șef.

O acțiune importantă inițiată de conducerea Primăriei în această perioadă a fost cea de strângere a gunoaielor de-a lungul DN 67B. ”Am strâns peste 250 de saci cu gunoi din pădurea de-a lungul drumului național. La acțiune au participat voluntari, salariații Primăriei și cei care trebuie să facă, prin lege, muncă în folosul comunității. Vom acționa și în alte zone din localitate, însă, din păcate, efortul nostru nu este răsplătit așa cum ar trebui. În numai câteva zile, au apărut, din nou, deșeuri. Nu doar unii localnici nu respectă legea, ci și mulțți dintre cei care tranzitează localitatea și aruncă din mașină tot felul de gunoaie. Datoria noastră însă este să încercăm permanent să protejăm mediul și să schimbăm mentalitățile”, a mai spus primarul Ion Necula.