Tipărire

bughea de jos primar 2Cu un buget cu 174.000 de lei mai mic decât cel de anul trecut, administrația locală din Bughea de Jos încearcă să găsească soluții pentru a nu renunța la niciunul dintre proiectele pe care le are în derulare pentru modernizarea localității. ”Modernizarea drumurilor și obținerea finanțării pentru rețeaua de gaze sunt principalele priorități. Am trimis o listă cu obiectivele aflate în derulare pentru a primi sprijin pentru cofinanțări sau, după caz, pentru a ne ajuta la proiectele din fonduri proprii.”, spune primarul Ion Tănăsescu.

La capitolul investiții, în derulare conducerea Primăriei Bughea de Jos are în fruntea listei puntea pietonală din beton armat și apărare de mal pe Râul Bughea, în punctul Stoieni, proiect realizat în proporție de 10%, care se ridică la valoarea de 871.000 de lei și este realizat din surse proprii. Urmează modernizarea și amenajarea spațiului public de recreere teren sport – proiect finanțat din fonduri europene și contribuție proprie (110.000 lei), realizat în proporție de 90%. Reabilitarea drumului comunal DC Poenandre, realizat cu fonduri guvernamentale prin PNDL, realizat în proporție de 95%. Un proiect ce va începe în curând este modernizarea drumului de acces Valea Ciocanului, pentru asigurarea accesului la așezământul monahal Mănăstirea Valea Ciocanului, monument istoric și de patrimoniu local. Investiția, finanțată din fonduri europene și locale, este în o valoare de 547.000 lei.
”Avem în stadiul de proiectare încă 5 obiective necesare pentru dezvoltarea localității, pentru care încercăm să identificăm surse de finanțare. Grădinița cu program prelungit, a cărei valoare estimată se ridică la 450 mii lei, extinderea Școlii Primare Valea Măcelarului, valoare estimată -300 mii lei, modernizarea unor drumuri comunale cu covor asfaltic -18 km, valoare estimată - 900 mii lei, amenajare drum comunal Valea lui Crăsan, valoare estimată 300 mii lei, pod peste Brezoiu în punctul Școala Centru, valoare estimată 500 mii lei.”, a detaliat edilul șef din Bughea de Jos.