63Consiliul Local Băbana a aprobat efectuarea documentației pentru remedierea alunecării de teren din zona „Piscu lui Cioacă”. Investiția se va derula astfel cu bani de la bugetul local, reprezentanții administrației renunțând la a mai aștepta vreo sumă în acest sens de la Guvern sau Consiliul Județean.
“Alunecarea de teren s-a produs în urmă cu vreo 2 ani și înaintează pe zi ce trece. Sunt afectate 32 de familii, care nu mai pot trece decât cu pasul prin acea zonă. Consiliul Local a aprobat suma de 40.000 de lei de la buget pentru rezolvarea situației. Inițial, devizul estimativ era undeva la 300.000 de lei, din care 20.000 de lei s-ar fi dus numai pe proiectare. Am reușit însă să identificăm o soluție tehnică mult mai ieftină. Expertiza și soluția tehnică ne-au costat doar 3.500 de lei. Cu banii alocați de Consiliul Local vom cumpăra materiale (beton și fier beton) și vom face lucrarea cu beneficiarii ajutorului social. Dacă vom reuși să o scoatem la capăt doar cu această sumă, de 40.000 de lei, pe viitor intenționăm să rezolvăm alte 4 alunecări de teren de pe raza comunei tot prin eforturi proprii” , ne-a declarat primarul comunei, Bebe Ivan.
În altă ordine de idei, la Băbana s-au montat alte 80 de lămpi economice, ajungându-se la un total de 1.100. lunar, Primăria plătește în medie 4.500 de lei pentru iluminatul stradal. De asemenea, în această perioadă se efectuează pietruirea drumurilor și ulițelor comunale, acolo unde se impune.