davidestiCurățenia de primăvară și reabilitarea drumurilor sunt, în această perioadă, pe agenda conducerii administrației din Davidești. ”Încercăm să pietruim acolo unde gropile afectează circulația. Cele mai afectate sunt tronsoanele din zona Conțești, unde intervenim în momentul de față. Cu ajutorul celor plătiți pe Legea 416, facem curățenie, decolmatăm șanțurile și toaletăm vegetația în toată comuna”, spune primarul Alin Văduva.
Din punct de vedere al investițiilor, câteva obiective sunt prioritare, odată cu adoptarea bugetului. ”La prima vedere, bugetul este similar celui de anul trecut, dar deocamdată nu avem sumele cu care ne va ajuta Consiliul Județean. Noi am înaintat solicitări și sperăm să primim sprijin în a duce la bun sfârșit investițiile pe care ni le-am propus”, spune edilul șef.

Conform declarațiilor primarului, imediat cum vremea va permite se va turna asfalt pe drumul din Olteanca. ”Lucrarea este deja licitată și ne vom apuca de lucru cât de curând. Între timp, pregătim documentația pentru scoaterea la licitație a amenajării grupurilor sanitare de la Căminul Cultural Voroveni. Ambele obiective vor fi realizate din fonduri proprii și sperăm, cu sprijinul de la Consiliul Județean.”, afirmă șeful executivului.
Se lucrează și la proiectul tehnic pentru alimentarea cu apă a străzilor Verdele și Comănescu, pentru ca ulterior și această lucrare să fie scoasă la licitație. ”Vom aloca o sumă din bugetul propriu pentru studiul de fezabilitate și consultanță pentru alimentarea cu gaze. După îndelungi consultări, ne-am asociat mai multe localități din zonă și așteptăm ghidurile de finanțare pe Planul Național de Reziliență. Nu avem nicio șansă singuri, fiindcă nu putem obține un punctaj bun pentru a primi finanțare, neavând suficienți locuitori”, a mai declarat primarul Alin Văduva.