vulturestiÎntârzierea adoptării bugetului la nivel național, precum și temperaturile scăzute din februarie au făcut ca lucrările efective să stagneze și în comuna Vulturești. Din punct de vedere al administrației locale, munca însă a fost mai asiduă, fiind necesară o bun planificare a documentațiilor ce trebuie realizate pentru a putea anul acesta atrage fonduri guvernamentale sau europene.

”Fără să avem studii de fezabilitate și proiecte nu putem accesa niciun grant. Eforturile noastre se concentrează în acest domeniu, esențial în a realiza investiții. De exemplu, încă lucrăm la obținerea avizelor pentru montarea de gabioane pe o lungime de 200 de metri, pentru prevenirea inundațiilor în satul Mâzgana, pietruirea drumului local din vecinătatea pârâului Mâzgana. Obiectivul este absolut necesar, așa cum am mai spus, deoarece valea este mereu inundată, iar cele 30 de gospodării din zonă sunt mereu puse în pericol. Concomitent, se întocmește studiul de fezabilitate pentru construirea unei grădinițe în Mâzgana. O să încercăm, după ce avem documentația finalizată, să accesăm fonduri prin GAL, PNDL sau orice măsură poate finanța o asemenea investiție. Copiii de aici nu învață într-o clădire corespunzătoare, de aceea obiectivul a devenit o urgență”, a declarat primarul Liviu Poșircă.
Tot în spiritul afirmațiilor anterioare, conducerea primăriei a dispus realizarea proiectului pentru modernizarea prin asfaltare a drumului din Huluba, în lungime de 2,5 km (tronson pe teritoriul comunei Vulturești).
”Vom depune cerere de finanțare la Compania Națională de Investiții pentru acest obiectiv. Proiectele finanțate prin CNI se derulează într-un ritm rapid, licitația pentru execuție și implementarea fiind derulate de către această structură, autoritățile locale fiind responsabile doar cu pregătirea  documentației inițiale și predarea amplasamentului”, a explicat edilul șef.

Ziua de 8 Martie trebuie să fie un prilej de bucurie pentru toate femeile. Un sincer „La mulți ani!” tuturor doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Vulturești
Primar, Liviu Poșircă