ratesti toalete scoala 2Noile grupuri sanitare de la Școala Gimnazială ”Gheorghe I.I.C Brătianu” Rătești sunt gata și pot fi folosite de elevii și personalul didactic din unitatea școlară. Investițiile au fost realizate cu fonduri locale, iar în scurt timp administrația comunei Rătești va face recepția finală a lucrărilor. Școala dispune acum de grupuri sanitare la interior, racordate la utilități și amenajate individual pentru cadre didactice, elevi și persoane cu dizabilități.  Alte două obiective de investiții din comună, dispensarul uman din satul Furduiești și terenul multifuncțional de sport de la Școala Rătești, se apropie la rândul lor de finalizare. Tocmai pentru aceste două investiții, autoritățile locale au solicitat sprijin financiar Consiliului Județean Argeș.

”Avem nevoie de fonduri pentru împrejmuirea și dotarea dispensarului uman și pentru asigurarea cofinanțării la terenul de sport. În funcție de fondurile pe care le vom avea disponibile anul acesta, ne propunem să asfaltăm un drum comunal, precum și un tronson de circa 800 metri de pe DC Ciupa Mănciulescu. Totul depinde însă de fondurile pe care le vom avea la dispoziție pentru investiții anul acesta”, afirmă primarul Cornel Petrică.
În ceea ce privește încasările de taxe și impozite la început de an, autoritățile din Rătești se declară mulțumite. Colectarea la buget a sumelor datorate de cetățeni merge bine, iar până la data de 31 martie este în vigoare și acordarea unei reduceri cu 10% a sumei de plată pentru cei care își achită integral dările.

În prag de primăvară, cu ocazia zilei de 8 Martie, tuturor doamnelor și domnișoarelor multă sănătate și fericire alături de cei dragi. La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Rătești
Primar, Cornel Petrică