Tipărire

cocuÎn luna februarie au fost reluate lucrările din proiectul de modernizare a DJ 703 A Cocu – Cotmeana, investiție derulată de Consiliul Județean Argeș. Aproximativ 9 km de drum județean au fost asfaltați anul trecut pe raza comunei Cocu, iar anul acesta sunt executate lucrări în completare de amenajare a șanțurilor și a podețelor de intrare în gospodării. Potrivit autorităților locale, lucrările pe DJ 703 A vor continua pe tot parcursul primăverii.
Începând de la data de 1 martie, Primăria Cocu eliberează adeverințele necesare acordării subvențiilor agricole. Termenul până la care fermierii pot depune solicitări pentru subvențiile de suprafață sau pentru sprijinirea sectorului de zootehnie este 15 mai. Transmiterea documentelor necesare la depunerea cererii către centrele APIA se realizează în format electronic, cu acordul solicitantului.

În ceea ce privește încasările la buget la început de an, veștile sunt îmbucurătoare. ”Încasările merg mai bine ca în orice an. Cetățenii au venit în număr mare să-și achite taxele și impozitele în aceste două luni. Lucrurile stau mult mai bine decât anul trecut”, declară primarul Gheorghe Țucă. În 2020, Primăria Cocu a înregistrat un grad de colectare a taxelor și impozitelor locale de 92%.

Solicitări de finanțare
Administrația comunei Cocu a înaintat Consiliului Județean o listă cu lucrări în derulare și obiective noi pentru care este nevoie de sprijin financiar. Prioritară, în 2021, este achitarea arieratelor de la lucrările de canalizare, executate anul trecut. În cadrul aceluiași proiect trebuie realizate branșamentele la stațiile de pompare și la cea de epurare. Un alt proiect pentru care este nevoie de finanțare este cel de realizare a PUG-ului localității. Totodată, anul acesta vor demara lucrările de asfaltare a DC 176, calea de acces care leagă satul Richițele de centrul comunei. Primăria Cocu vrea să demareze și proiectul pentru introducerea gazelor în localitate, dar și să realizeze lucrări la Școala Gimnazială Cocu, în vederea obținerii autorizației ISU.

Fie ca primăvara iubirii să vă inunde sufletul cu bucuria și parfumul tuturor florilor sale. Tuturor femeilor, un 8 Martie cât mai frumos!
Primăria și Consiliul Local Cocu
Primar, Gheorghe Țucă