barla boxNumele comunei Bârla devine cunoscut și pe plan sportiv, și asta pentru că din luna februarie localitatea se mândrește cu un campion național la box. Numele lui este Florin Șerban și, de curând, a câștigat locul I la Cupa României la Box, Seniori U22, categoria 81 kg. Medalia de aur obținută de tânărul sportiv originar din Bârla vine ca o încununare a muncii sale și o răsplată pentru tenacitatea sa. ”Ne bucurăm pentru Florin, ne mândrim cu el și îi suntem recunoscători că face cunoscut numele comunei Bârla prin astfel de reușite”, spune primarul Gheorghe Voicu. Tânărul sportiv, legitimat la CS Mioveni, a fost premiat în urmă cu doi ani de zile și la Festivalul ”Floare de câmpie”, desfășurat la Bârla cu ocazia Zilelor Comunei.

Autoritățile din Bârla au demarat în luna februarie acțiunile specifice curățeniei de primăvară. De-a lungul drumului județean, dar și pe drumurile laterale (în curs de desfășurare) a fost defrișată vegetația nedorită, au fost amenajate cu grederul drumurile comunale și urmează ca și cele de exploatație agricolă să fie refăcute după sezonul de iarnă. Acțiunile de salubrizare au fost realizate de angajații Primăriei Bârla și beneficiarii Legii 416, cu ajutorul utilajelor din dotare. Din luna martie vor fi reluate și lucrările la obiectivele de investiții aflate în lucru pe raza comunei.

Dotări pentru Căminul Cultural
Noi pași în cadrul proiectului de modernizare și dotare a Căminului Cultural Mozăceni Vale. Proiectul este finanțat din fonduri europene și contribuția autorităților locale. Lucrările de reamenajare și modernizare a clădirii căminului au fost finalizate anul trecut, iar acum se află în plină desfășurare procesul de dotare a căminului. ”S-a făcut achiziția de instrumente muzicale și cea a instalației de sonorizare. Au venit, au fost recepționate, totul este în regulă. Urmează achiziția de războaie de țesut, a materialelor pentru atelierul de pictură și a mobilierului”, precizează primarul Gheorghe Voicu.
De la data de 1 martie se va da stratul unei noi campanii de depunere a cererilor unice de plată pentru subvențiile acordate în agricultură. Primăria Bârla va elibera în fiecare zi adeverințe necesare fermierilor, urmând ca documentațiile să fie transmise în format electronic către APIA.

Primăvara reprezintă prin excelență tot ce ascunde sufletul unei femei: dăruire, sacrificiu, curaj, răbdare, sete de viață. 8 Martie să vă însenineze sufletul, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Bârla
Primar, Gheorghe Voicu