Tipărire

babanaÎn luna februarie administrația din Băbana a întreprins o nouă acțiune de ecologizare pe raza comunei, mai precis în zona drumului județean 703E. O acțiune similară va viza și ridicarea molozului și a altor deșeuri rezultate din demolarea ori construcția unor case, deșeuri aruncate și ele la întâmplare. „Numai din zona Jgheboasa, am scos două autospeciale de deșeuri reciclabile!  Organizăm acțiuni de ecologizare pe raza comunei în fiecare lună, iar de patru ori pe an intrăm și prin pădure, unde știm că sunt zonele critice și se aruncă mari cantități de deșeuri! Una peste alta facem norma la colectarea deșeurilor reciclabile! Anul trecut am plătit penalizare doar 5.600 lei, în condițiile în care sunt comune care au plătit peste 100.000 lei penalizări către Agenția de Mediu! Îi rog pe cetățenii din Băbana să ne ajute, să ia atitudine față de cei care încalcă aceste principii de etică morală și bun simț. Suntem o comunitate unde mașina de gunoi vine săptămânal din poartă-n poartă, cea de reciclabile de două ori pe lună. Avem, așadar, condiții asigurate, numai noi să vrem să avem o comună curată!”, declară primarul Bebe Ivan.

În ședința Consiliului Local Băbana din luna ianuarie s-au stabilit cuantumul și numărul burselor acordate elevilor din unitățile de învățământ din comună în anul școlar 2020-2021. Respectând criteriile stabilite prin Ordinul Ministrului Educației vor fi acordate 2 burse de merit, în cuantum de 100 lei/lună, și 30 de burse sociale, în cuantum de 50 lei/lună. „Banii  sunt alocați de la  Bugetul Local și, dacă va fi necesar, vom crește numărul burselor în funcție de îndeplinirea criteriilor legale.”, menționează Bebe Ivan.

Primiți primăvara în suflet ca pe un dar de preț, alături de cele mai sincere urări de bine. Sufletul să vă rămână veșnic tânăr, doamnelor și domnișoarelor! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Băbana
Primar, Bebe Ivan