Tipărire

micesti gospodarie de apaLa finele lunii ianuarie autoritățile din Micești au finalizat procedurile de recepție a investiției „Soluție alternativă în situație de urgență, sistem de alimentare cu apă în satul Purcăreni”. Suma alocată acestui proiect a fost de 349.980 de lei, fără TVA. „Sursa de apă provine dintr-un foraj executat la o adâncime de 120 de metri. Gospodăria de apă este compusă din rezervor metalic suprateran cu un volum de 100 m³, stație de pompare și tratare containerizată, amplasată pe o platformă betonată, prevăzută cu grup de pompare, hidrofor, stație de clorinare, rezervor de stocare, hidrant suprateran. Prin această investiție se va furniza apă potabilă în partea de nord a satului Purcăreni.”, detaliază Ionuț Tudorache, șeful biroului Achiziții publice din cadrul Primăriei Micești.

Pe 19 februarie a fost finalizată recepția și la Căminul Cultural Micești, investiție realizată cu fonduri proprii. De asemenea, Grădinița Purcăreni, investiție derulată cu fonduri guvernamentale, este și ea gata, în această perioadă derulându-se procedurile privind obținerea autorizației de funcționare de la DSP. Noul Dispensarul uman din comuna Micești a fost racordat la toate utilitățile (gaze, energie electrică, apă, internet) fiind dotat și cu o microstație de epurare. După autorizarea acestui obiectiv de către DSP, dispensarul va funcționa ca Centru de vaccinare COVID-SARS 2019.
„Anul acesta vor începe lucrările și la Creșa Micești. A fost semnat contractul privind proiectarea și execuția și, cel mai târziu în vară, vor începe lucrările efectiv. De asemenea, suntem în procedura de licitație a proiectării pentru obiectivul „Prima înființare a rețelei publice de apă uzată, inclusiv stație de epurare în satele Micești și Purcăreni. Pentru proiectare vom aloca bani din bugetul propriu, urmând ca, pentru realizarea efectivă a acestei investiții, să depunem solicitări de finanțare din fonduri guvernamentale sau europene. Această primă rețea de canalizare din comună urmează a acoperi tot satul Purcăreni și o parte din satul Micești.”, declară primarul Dumitru Voicu.

Voința de a asculta, răbdarea de a înțelege, tăria de a sprijini, iubire în a îngriji și a fi mereu acolo unde este nevoie... Toate acestea definesc FEMEIA. La mulți ani, de 8 Martie!
Primăria și Consiliul Local Micești
Primar, Dumitru Voicu