Tipărire

bughea de sus scoalaConducerea administrației locale din Bughea de Sus a semnat contractul de finanțare pentru ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale Nr.1 Bughea de Sus”. Valoarea eligibilă a proiectului este de peste 28 miliarde de lei vechi, la care se adaugă co-finanțarea din partea UAT-ului. ”Pregătim caietele de sarcini pentru achiziție și, cât de curând, vom demara procedura. Reabilitarea presupune lucrări de decopertare până la soclu, refacerea integrală a structurii acoperișului, realizarea de subzidiri pentru consolidarea rezistenței, anveloparea clădirii, schimbarea tâmplăriei geamurilor, înlocuirea instalației electrice, schimbarea instalației termice și achiziționarea unei centralei termice. Dotarea presupune mobilier nou atât pentru elevi, cât și pentru profesori, în toate sălile de curs și dotarea unui laborator IT cu aparatură de ultimă generație. În afară de cofinanțarea de 2% prevăzută în cadrul Programului Operațional Regional, vom realiza lucrări de amenajare a curții instituției, astfel încât școala să fie la ultimele standarde din toate punctele de vedere. Aici învață în jur de 100 de elevi care se vor bucura de tot confortul”, a declarat primarul localității, Nicolae Tarbă.

Vești bune au sosit la Bughea de Sus și din partea Companiei Naționale de Investiții. ”Am primit o adresă prin care am fost anunțați că am depășit stadiul listei de sinteză cu documentația depusă pentru finanțarea unui proiect ce presupune modernizarea prin asfaltare a 8,5 km de drumuri din comună și construirea unui pod”, a mai spus edilul șef.
Dezvoltarea infrastructurii din localitate deschide noi oportunități pentru inițiativa privată. ”Fostele Băi din Bughea de Sus, vestite pentru apele sulfuroase extrem de eficiente în tratarea multiplelor afecțiuni, au fost preluate de un grup de investitori care au intenția de a redeschide o stațiune de tratament. Suntem foarte bucuroși de acest demers și sper ca localitatea noastră să redevină o zonă recunoscută pentru turiști, datorită frumuseții peisajului și acestor resurse ”, a mai menționat șeful executivului.

Să purtați mereu în suflet spiritul primenitor al acestui anotimp, să aveți parte de o viață plină de împliniri, dragoste și armonie cu sine și cei dragi. La mulți ani tuturor femeilor!
Primăria și Consiliul Local Bughea de Sus
Primar, Nicolae Tarbă