Tipărire

vedea primar 2Modernizarea infrastructurii rutiere și alimentarea cu gaze sunt, în opinia primarului Niculae Dochinoiu, cele mai stringente nevoi ale comunității din Vedea. Cu peste 70 de km de drumuri comunale și locale, din bugetul local se cheltuie anual, pentru reabilitări, pietruiri etc - cel puțin 2 miliarde de lei vechi. ”Este necesar să intervenim de câte două ori pe an, pe toate tronsoanele, pentru a se putea circula în condiții bune. Nu avem la ora actuală decât 15 km de asfalt în comună (în afară de drumul național și județean). Din fonduri proprii am început modernizarea drumului de la Prodani, din care am asfaltat două treimi, și a drumului din satul Fata, DC 171, în lungime totală de 6 km, din care am asfaltat 1,2 km. Am depus la Compania Națională de Investiții documentația pentru modernizarea drumului de la Blejani - 4 km și a celui de la Lungani - 3 km”, a declarat edilul șef.

Gazele naturale sunt, de asemenea, un obiectiv prioritar pentru conducerea administrației locale. ”Toată lumea își dorește rețea de gaze. Eu personal am fost din poartă în poartă și am strâns semnături. Avem întocmit studiul de fezabilitate și îl vom depune pentru obținerea finanțării la Ministerul Dezvoltării”, menționează edilul șef.
În ceea ce privește sistemul de canalizare, conform spuselor șefului executivului, trebuie găsită o soluție , astfel încât investiția să fie fezabilă, iar costurile de întreținere să poată fi suportate de la buget. Dat fiind faptul că localitatea este foarte întinsă, iar locuințele sunt la distanță, canalizarea este un obiectiv costisitor. ”Populația este, din păcate, în descreștere. Gândiți-vă că în 1976 erau la Vedea peste 7.000 de locuitori, iar acum sunt puțin peste 3.000. Multe gospodării sunt nelocuite. Trebuie găsită o soluție eficientă pentru canalizare”, explică primarul Niculae Dochinoiu.

Primăvara să aducă tuturor doamnelor și domnișoarelor împlinirea viselor alături de cei dragi. Un 8 Martie însorit!
Primăria și Consiliul Local Vedea
Primar, Niculae Dochinoiu