Tipărire

hartiesti primar 3Indiferent de valoarea bugetului pentru anul în curs, o parte din sumele ce vor fi alocate la capitolul ”dezvoltare” vor fi direcționate pentru continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizare ale dispensarului uman. Conform declarațiilor primarului comunei Hârtiești, Ion Cosmin Ștefan, obiectivul este în lucru, până în momentul de față realizându-se 30% din lucrări. ”În afara reparațiilor capitale de care clădirea va beneficia, este gândită și o recompartimentare, pentru o funcționare eficientă. În afara cabinetului medicului de familie, dispensarul va include un cabinet stomatologic și o farmacie”, spune edilul.

La capitolul ”investiții mari”, este necesară atragerea de fonduri din surse guvernamentale sau europene. Pentru modernizarea prin asfaltare a drumurilor, conducerea Primăriei a depus la Compania Națională de Investiții documentația pentru asfaltarea a 9 km de drumuri comunale, din întreaga localitate, tronsoane intabulate cu carte funciară, condiție esențială în atragerea finanțării.
”Tot la CNI am depus proiecte pentru construirea și dotarea unui Cămin Cultural, clădirea existentă fiind foarte veche și nefuncțională, dar și pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit, la solicitarea localnicilor”, a punctat șeful executivului.
Pentru siguranța cetățenilor și prevenirea infracționalității, anul trecut a fost montat în localitate un sistem de supraveghere cu camere video ce funcționează non stop. ”Când vorbim despre infracționalitate, mă refer și la poluarea mediului. Aruncarea gunoiului menajer (și nu numai) în locuri nepermise este o crimă ecologică iar noi, ca administrație, am declarat un război deschis cu oricine nu respectă regulile. Am hotărât în Consiliul Local să adoptăm metode coercitive, pentru cei care nu înțeleg că este o datorie civică a fiecăruia să păstreze curățenia și să nu mai polueze. Se vor da amenzi usturătoare celor care vor fi prinși că nu respectă regulile. Permanent, avem acțiuni de igienizare în localitate și sper ca, în curând, să disciplinăm comunitatea, să avem cea mai curată comună din județ”, a mai declarat primarul comunei Hârtiești.

La fiecare început de martie, timpul pare că se oprește să aducă un omagiu celor ce ne-au dat viață, celor ce sunt alături de noi la bine și la greu. Sănătate, fericire și numai bucurii tuturor femeilor!
Primăria și Consiliul Local Hârtiești
Primar, Ion Cosmin Ștefan