Tipărire

stoenesti canalizare 2Se lucrează intens la investiția privind modernizarea rețelei de apă și introducerea canalizării în comuna Stoenești, etapa I. Conform declarațiilor primarului Ion Marin, conducta de canalizare este introdusă în proporție de 50%. ”În ceea ce privește modernizarea rețelei de apă, se înlocuiește toată conducta și se vor face reparații și modernizări la captarea existentă în zona Stoeneasca, plus construirea unui bazin cu o capacitate de 300 mc, față de ceea ce avem acum, de doar 48 mc. Acum se lucrează în partea veche a localității, urmând etapa a doua a proiectului, când se vor face aceleași tipuri de lucrări în satele Bădeni și Cotenești.”, declară edilul șef.

Conducerea administrației locale speră într-un răspuns pozitiv în ceea ce privește finanțarea proiectului de introducere a rețelei de gaze naturale. Amintim că localitatea a depus documentația pentru acest obiectiv la Ministerul Dezvoltării împreună cu localitățile Câmpulung și Cetățeni, localități cu care s-a asociat pentru această investiție. ”Avem mari speranțe în ceea ce privește finanțarea pentru gaze, mai ales că noi aveam deja semnat contractul cu FDI, structură ce s-a desființat. Dacă obținem aprobarea, amânăm modernizarea centrului localității până introducem rețeaua de gaze.”, explică șeful executivului.
Modernizarea centrului localității presupune, pe lângă amenajări de ordin estetic și îngroparea rețelei electrice. ”Oricum, până la votarea bugetului nu știm pe ce fonduri ne bazăm. Noi avem un excedent bugetar pe care dorim să-l direcționăm pentru acest obiectiv -modernizarea centrului civic, însă așteptăm exact să vedem sumele de care dispunem”, a mai declarat primarul Ion Marin.

De 8 Martie, tuturor doamnelor și domnișoarelor, o primăvară frumoasă, plină de soare, sănătate și cât mai multe realizări. La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Stoenești
Primar, Ion Marin