Tipărire

cosestiPână la stabilirea bugetului de investiții pentru acest an, la Coșești continuă lucrările la proiectul finanțat prin PNDL 2, care vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă. Se execută unele foraje iar apoi se va trece la amplasarea stațiilor de deferizare și demanganizare. De această investiție beneficiază întreaga comunitate.

„Toate cele 6 sisteme de apă de pe raza comunei vor fi reabilitate în cadrul acestui proiect. Parțial se vor schimba conductele, se vor schimba și sistemele de pompare, în scopul măririi debitului, vom face și extinderi la rețele.”, spune primarul Nicolae Pană.
În perspectiva bugetului național pe 2021, dar și a fondurilor europene pe care România le poate accesa prin Planul de Reziliență, edilul din Coșești mărturisește că are mari așteptări de la guvernanți în privința obținerii finanțării din fonduri guvernamentale pentru cele două proiecte de care comunitatea are mare nevoie: canalizarea și alimentarea cu gaze.
Anul trecut administrația din Coșești a achiziționat o serie de echipamente care vor compune viitoarele locuri de joacă pentru copii, ce vor fi amenajate cât de curând în cele opt unități de învățământ de pe raza comunei. „Pentru ca mobilierul aferent locurilor de joacă să poată fi montat în bune condiții, vom amenaja aceste spații de recreere imediat ce vremea se va încălzi”, spune primarul... Legat de activitatea instructiv-educativă din școli, aceasta se desfășoară în condițiile impuse de pandemie. Cel puțin deocamdată nu s-au înregistrat cazuri de infectare cu COVID în rândul elevilor sau a cadrelor didactice din Coșești.

Ziua de 8 Martie este cel mai potrivit prilej pentru a transmite toate gândurile frumoase pentru toate mamele, soțiile, femeile din viețile noastre! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Coșești
Primar, Nicolae Pană