Tipărire

raca primar nou 6La Râca, una dintre încăperile centrului multifuncțional din localitate a fost recent reabilitată după ce aceasta a găzduit pentru un timp un caz social. Aici a locuit o familie a cărei casă a fost distrusă într-un incendiu, iar autoritățile locale au venit în sprijinul oamenilor năpăstuiți oferindu-le un acoperiș deasupra capului. De altfel, ajutorul dat de Primăria Râca familiei respective nu s-a oprit aici.  ”Am continuat să-i ajutăm, oferindu-le cam tot ceea ce era necesar pentru a-și construi o casă. Acum au și alimentare cu apă, electricitate, tot ceea ce este nevoie pentru un trai decent. În măsura posibilităților pe care le avem, vom ajuta persoanele care se regăsesc în astfel de situații de criză”, spune primarul Nicușor Sorin Popescu.

Sunt vești bune și în ceea ce privește lucrările de cadastrare a suprafețelor din extravilanul comunei. Până în această vară, proprietarii terenurilor vor primi în mod gratuit actele pentru suprafețe, cadastrul fiind realizat pe baza finanțărilor accesate de primărie prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară derulat, derulat de ANCPI.  În total au fost cadastrate 3.500 hectare de teren. 

Lucrări și proiecte
De asemenea, pentru mai multe obiective de investiții, conducerea Primăriei a solicitat sprijin financiar la Consiliul Județean. Proiectele în cauză se referă la modernizarea drumurilor comunale 439, 437 și 435 (lungime totală de 4,2 km), proiect depus la CNI , întocmirea studiului de fezabilitate pentru gaze și, nu în ultimul rând, realizarea branșamentelor la rețeaua de canalizare. ”În primăvară, după aprobarea bugetului, prioritară este demararea lucrărilor de branșare a gospodăriilor la rețeaua de canalizare. Pentru început, într-o primă etapă, ne propunem să branșăm un număr de 150 de gospodării. Am avut discuții în acest sens cu o firmă specializată și vom începe lucrările în scurt timp”, precizează primarul Nicușor Sorin Popescu.

Fie ca ziua de 8 Martie să vă aducă lumea la picioare, zâmbetul pe buze și toată fericirea de pe pământ. La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Râca
Primar, Nicușor Sorin Popescu