Tipărire

mioveniÎn scopul stimulării încasărilor la bugetul local, până la data de 31.03.2021, atât persoanele fizice cât și persoanele juridice beneficiază de anularea majorărilor aplicate pentru neplata obligațiilor fiscale datorate către Primăria Mioveni în 2020. Pentru a beneficia de scutire la plata majorărilor de întârziere datornicii vor trebui:

a) să achite toate obligațiile fiscale principale administrate de organul fiscal local, scadente (cu termen de plată împlinit) până la data depunerii cererii de anulare a majorărilor de întârziere inclusiv;
b) să achite majorările de întârziere administrate de organul fiscal local cu termene de plată cuprinse între data de 1 aprilie 2020 și data depunerii cererii de anulare a majorărilor de întârziere;
c) să depună cererea de anulare a majorărilor de întârziere după îndeplinirea în mod corespunzător a condițiilor prevăzute la lit. a)-b), dar nu mai târziu de 31 martie 2021 inclusiv.
Pot beneficia de aceste scutiri debitorii – persoane juridice, persoane fizice sau entități fără personalitate juridică – care la data de 31 martie 2020 au obligații fiscale principale restante, datorate bugetului local al orașului Mioveni.
Pentru mai multe detalii se poate consulta pagina de internet a instituției: www.emioveni.ro, secțiunea ,,Monitorul Oficial Local- hotărârile autorității deliberative- hotărâri adoptate”, sau direct la personalul responsabil din cadrul instituției, la biroul Urmărire-Venituri .

Plata online și pentru persoane juridice
Începând cu data de 18 februarie 2021, firmele (persoanele juridice) pot achita taxele și impozitele datorate către bugetul local al orașului Mioveni utilizând plata electronică online. Primăria Orașului Mioveni a implementat procedura care permite plata electronică prin Sistemul Național Electronic de Plată Online (denumit SNEP) folosind cardul bancar, prin www.ghiseul.ro.
Pentru această modalitate de plată nu se percepe comision. Disponibilitatea sistemului 24 de ore din 24, 7 zile din 7.
SNEP pune la dispoziția utilizatorilor secțiunea de plată cu autentificare, secțiunea de plată fără autentificare cât și posibilitatea de achita amenzi.
Pentru secțiunea de plată cu autentificare vă sunt necesare credențiale (nume de utilizator și parola). Cererile de eliberare credențiale pentru persoanele juridice se depun personal la birourile din cadrul Serviciului Impozite și Taxe sau pot fi transmise pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., iar datele necesare autentificării vor fi generate și eliberate pe loc. Această secțiune permite consultarea obligațiilor de plată datorate instituțiilor înrolate și achitarea acestora prin plată online cu cardul (Visa, Visa electron, Mastercard, Maestro). Sunt acceptate la plată cardurile emise de toate băncile din România.
Pentru secțiunea de plată fără autentificare nu sunt necesare credențiale (nume de utilizator și parola). În acest caz nu este disponibilă consultarea în timp real a obligațiilor de plată și istoricul tranzacțiilor, astfel putând fi plătite doar taxe și impozite al căror cuantum vă este deja cunoscut.
Cei interesați să afle mai multe informații pot consulta pagina de internet a instituției: http://www.emioveni.ro, secțiunea Informații Publice, Taxe și Impozite, sau pot apela numărul de telefon 0348/455.666.

Frumusețea, dragostea, sinceritatea, respectul și rafinamentul - aceste flori ale omeniei să vă însoțească oriunde și oricând. La mulți ani doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Mioveni
Primar, Ion Georgescu