Tipărire

boteniCu un buget propriu de doar câteva miliarde de lei vechi, conducerea Primăriei Boteni spune că sunt mai mult decât esențiale sumele de echilibrare. ”Nu avem cum să funcționăm doar din venituri proprii. În condițiile în care avem 51 de asistați sociali, înseamnă că nici salariile personalului administrativ nu putem să le plătim doar din taxe și impozite. Nu e vorba doar de comuna noastră, ci de majoritatea din întreaga țară”, declară primarul Vasile Leau.
Din cauza lipsei bugetului dar și din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, lucrările la obiectivele de investiții din localitate sunt sistate. În schimb, se fac demersuri pentru depunerea unor proiecte în vederea tragerii fondurilor europene sau guvernamentale.

”Deși inițial am purtat discuții cu alte primării din zonă pentru o asociere în vederea implementării unui proiect privind introducerea sistemului de gaze naturale în localitate, respectivii primari s-au răzgândit. Cea mai bună variantă pentru noi este asocierea cu comuna Mioarele și Poienarii de Muscel, pentru a avea numărul de branșamente cerute de ghidul de finanțare. Am demarat procedurile pentru realizarea asocierii și, concomitent, vom face un studiu de fezabilitate și ridicări topografice pentru accesarea fondurilor europene pentru acest obiectiv.”, declară edilul șef.

Ambițioase, dinamice, harnice, emotive și eficace, ne faceți tuturor viața mai frumoasă fie că sunteți mame, soții, iubite. La mulți ani tuturor cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii!
Primăria și Consiliul Local Boteni
Primar, Vasile Leau