Tipărire

schitu golestiPrin eforturile administrației locale, în localitatea Schitu Golești va exista în viitorul apropiat internet gratuit. Proiectul este realizat cu fonduri europene, și prevede rețea wi-fi în opt zone ale comunei. ”Am obținut finanțare în valoare de 15 mii de euro pentru internet gratuit în localitate, iar acesta va funcționa în cel mai scurt timp. Este benefic nu doar pentru tineri, ci pentru întreaga comunitate, racordarea la tehnologie și informație fiind absolut necesară în zilele noastre.”, spune primarul Vasile Miriță. Din același considerent conducerea Primăriei lucrează la implementarea programului prin care taxele și impozitele se vor putea plăti online. ”Foarte mulți dintre locuitorii comunei sunt interesați de posibilitatea achitării dărilor online. Este vorba de tineri și de cei care nu locuiesc aici, dar au proprietăți. Este un pas important spre modernitate.”, explică demersul edilul șef.

În speranța atragerii a cât mai multe fonduri europene din granturile ce se vor deschide în acest nou ciclu de finanțare, UAT Schitu Golești se va asocia cu localitatea Mihăești. ”Avem mult mai multe șanse de reușită dacă avem proiecte comune pentru modernizarea infrastructurii, energie verde și nu numai. Așteptăm ghidurile de finanțare și vom întocmi documentații pentru orice investiție care se pretează pentru localitățile noastre”, spune primarul Vasile Miriță.
La începutul lunii martie administrația locală va da ordinul de începere pentru lucrările de extindere a canalizării - etapa a II-a , investiție ce va fi demarată din fonduri proprii.

Sufletul să vă fie răsfățat de soare, în inimi să purtați a ghiocelului candoare! La mulți ani de 8 Martie tuturor doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Schitu Golești
Primar, Vasile Miriță