Tipărire

albestii de arges 1Pe lista investițiilor propuse pentru anul acesta, conducerea administrației locale din Albeștii de Argeș a trecut numeroase obiective pentru care încearcă să obțină fonduri din granturi guvernamentale sau europene. Concomitent, a fost trimisă și la Consiliul Județean o situație cu lucrările necesare, pentru solicitarea sprijinului financiar. ”Avem nevoie de bani de la Consiliul Județean pentru finalizarea plăților din partea de co-finanțare a construcției noii grădinițe din centrul localității, care este la momentul de față funcțională, pentru extinderea grupului sanitar de la Școala Primară Ungureni, pentru achitarea lucrărilor la puntea pietonală către satul Dumirești, pentru continuarea amenajării de trotuare pe cealaltă parte a drumului național, în centrul localității. Dorim ca anul acesta să continuăm și campania de asfaltare începută. Avem licitația finalizată pentru modernizarea a 15 km de drumuri, din care am reușit să asfaltăm 4”, ne-a declarat Cristian Ștefan, consilier achiziții publice din cadrul Primăriei Albeștii de Argeș.

Se lucrează concomitent și la obținerea avizelor pentru construirea sălii de sport, investiție pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții. ”Merge foarte lent obținerea avizelor necesare solicitate de către CNI pentru acest obiectiv. În plus, ne-au fost solicitate și niște clarificări la documentația depusă pentru ca ulterior să semnăm contractul de finanțare”, a mai menționat Cristian Ștefan.
Un alt proiect important la care se lucrează în Primăria Albeștii de Argeș este modernizarea sistemului de alimentare cu apă, în întreaga localitate, proiect ce conține și alimentarea cu apă a cătunului Florieni. Deocamdată nu s-a găsit soluția optimă în acest sens, analizându-se eficiența investiției în cazul unui foraj nou sau a extinderii propriu zise, de la sursele de apă actuale.

8 Martie este ziua când, de la o margine la alta a lumii se sărbătorește FEMEIA - simbolul vieții, al iubirii, purității și frumuseții spirituale, al gingășiei, al jertfei și dăruirii de sine. La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Albeștii de Argeș
Primar, Gabriel Popa