Tipărire

poienari primarPrincipalul proiect pentru care conducerea administrației din Poienarii de Muscel speră să obțină finanțare anul acesta vizează modernizarea infrastructurii rutiere. ”Ar fi o mare realizare să obținem fonduri pentru asfaltarea a 17 km de drumuri din localitate, prin Compania Națională de Investiții. Avem speranțe în acest sens, figurând pe lista de sinteză publicată. Atuul nostru este că atunci când am depus solicitarea am avut, așa cum sunt cerințele, toate tronsoanele cuprinse, cadastrate și intabulate. Cei 17 km vizează drumuri în toată comuna: câte două-trei străduțe în fiecare sat.”, afirmă primarul Ion Banzea.

În ceea ce privește alimentarea cu gaze a localității, edilul șef spune că nu există mari șanse de a obține fonduri europene, deoarece ghidul prevede garanția unui număr minim de 1.000 de abonați pentru ca investiția să fie viabilă. ”La o comună cu 3.000-4.000 de locuitori, asta înseamnă în jur de 1.000 de locuințe. Este imposibil să garantezi că toți se vor branșa la rețeaua de gaze în primul an. Noi am depus studiul de fezabilitate la Ministerul Dezvoltării, dar nu putem îndeplini această condiție”, explică șeful executivului.
Conducerea administrației a înaintat însă o adresă către Consiliul Județean, solicitând suma necesară pentru finalizarea modernizării școlii de centru. ”Este vorba de modernizarea etajului, unde trebuie înlocuită pardoseala, montate lambriuri etc. Suma estimată pentru reabilitare și modernizare se ridică la 500 de mii de lei”, sune primarul Ion Banzea.
În schimb, modernizarea dispensarului uman a fost finalizată, urmând scoaterea la licitație pentru închirierea către medici. Recepția finală a lucrărilor a fost, de asemenea, realizată și pentru captarea de apă de la Valea Iederii.